×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Nutteloze vragen

Door Marc van der Linden

Het persmoment met het koninklijk gezin is één van de weinige keren dat je zo’n beetje alles kunt vragen aan de koning en de koningin. Bij staatsbezoeken moet het gaan over het bezoek aan dat land en ook bij andere ontmoetingen met de pers staat van tevoren vast wat het onderwerp van de vragen moet zijn. Maar bij het jaarlijkse persmoment voor de zomervakantie is zo’n regel er niet, al moeten de vragen wel eerst aan de RVD worden doorgegeven.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Korte vakantie voor koninklijk gezin

Korte vakantie voor koninklijk gezin

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gebruiken de komende dagen om met hun dochters tijdens een korte vakantie bij te komen van de festiviteiten van de afgelopen dagen rond de vijftigste verjaardag van de koning. Op 4 mei wordt het koningspaar terug verwacht voor de nationale dodenherdenking op de Dam in Amsterdam.


'Het waren drukke dagen', vertelde Máxima vrijdagavond in het Koninklijke Paleis in Amsterdam al aan dinergast Mohamed Yahia uit Helmond. Hij was één van de 150 uitgenodigde medejarigen van de koning. Bij de koffie kwam hij in gesprek met de koningin. Die vertelde hem dat ze zaterdag nog vrienden over de vloer zouden krijgen en daarna drie dagen op vakantie zouden gaan, aldus Yahia tegen het Eindhovens Dagblad.

Die vrienden waren onder anderen het Spaanse koningspaar, de Aga Khan, de Luxemburgse groothertog Henri en zijn vrouw Maria Teresa, de troonopvolgers van Denemarken, Griekenland, Liechtenstein, Luxemburg, Noorwegen en Zweden met hun partners, prinses Märtha Louise, en de eigen familie. Die kregen een sportief uitje op de Maasvlakte, een diner en groot feest op het terrein van de koninklijke stallen.

Kroonprinses Victoria en echtgenoot prins Daniel moesten zondag overigens al weer vroeg weg om de 71e verjaardag te vieren van Victoria's vader koning Carl Gustaf. Andere gasten gebruikten de tijd voor een fietstochtje door Den Haag. De Griekse kroonprins Pavlos, die binnenkort ook zijn vijftigste verjaardag viert, en zijn vrouw Marie Chantal berichtten daarover op Instagram.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
30 april 2017 - 18:23 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar uw waardering voor Royalty en naar wat u van Royalty verwacht. We zouden u dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!