×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

70 jaar getrouwd

Door Marc van der Linden

Op maandag 20 november zijn koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Dat wordt een platina of briljanten huwelijk genoemd. In Nederland behalen steeds meer paren deze mijlpaal. In 2016 waren er 219 paren die vierden dat zij zeventig jaar getrouwd waren, terwijl 254 paren zelfs nog langer geleden in het huwelijk traden. Die groei zal nog wel even doorzetten, want deze mensen stammen nog uit de tijd dat je gewoonweg niet ging scheiden.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Korte vakantie voor koninklijk gezin

Korte vakantie voor koninklijk gezin

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gebruiken de komende dagen om met hun dochters tijdens een korte vakantie bij te komen van de festiviteiten van de afgelopen dagen rond de vijftigste verjaardag van de koning. Op 4 mei wordt het koningspaar terug verwacht voor de nationale dodenherdenking op de Dam in Amsterdam.


'Het waren drukke dagen', vertelde Máxima vrijdagavond in het Koninklijke Paleis in Amsterdam al aan dinergast Mohamed Yahia uit Helmond. Hij was één van de 150 uitgenodigde medejarigen van de koning. Bij de koffie kwam hij in gesprek met de koningin. Die vertelde hem dat ze zaterdag nog vrienden over de vloer zouden krijgen en daarna drie dagen op vakantie zouden gaan, aldus Yahia tegen het Eindhovens Dagblad.

Die vrienden waren onder anderen het Spaanse koningspaar, de Aga Khan, de Luxemburgse groothertog Henri en zijn vrouw Maria Teresa, de troonopvolgers van Denemarken, Griekenland, Liechtenstein, Luxemburg, Noorwegen en Zweden met hun partners, prinses Märtha Louise, en de eigen familie. Die kregen een sportief uitje op de Maasvlakte, een diner en groot feest op het terrein van de koninklijke stallen.

Kroonprinses Victoria en echtgenoot prins Daniel moesten zondag overigens al weer vroeg weg om de 71e verjaardag te vieren van Victoria's vader koning Carl Gustaf. Andere gasten gebruikten de tijd voor een fietstochtje door Den Haag. De Griekse kroonprins Pavlos, die binnenkort ook zijn vijftigste verjaardag viert, en zijn vrouw Marie Chantal berichtten daarover op Instagram.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
30 april 2017 - 18:23 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties