×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jaloers en verbijsterd

Door Marc van der Linden

Ik was met vakantie, dus ik had de berichten erover gemist. Maar toen ik afgelopen weekend het NPO Radio2-programma Wout2day van 11 april terugluisterde, viel mijn mond open van verbazing. Dj Wouter van der Goes verzorgde een rechtstreekse uitzending op NPO Radio2 vanuit Paleis Noordeinde. In zijn twee uur durende show Wout2Day nam hij de luisteraars mee in de bijzondere wereld van het Haagse paleis.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningspaar middelpunt op gigantische foto

Koningspaar middelpunt op gigantische foto

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben vrijdagavond met honderden Nederlanders geposeerd voor een gigantische foto. Die werd gemaakt na afloop van het diner dat de koning gaf voor 150 mensen die net als hij op 27 april jarig zijn.


“Ik heb ooit eens in een speech gezegd dat Nederland niet uit zeventien miljoen selfies bestaat, we willen het iets anders noemen dan ook”, zei Willem-Alexander voor aanvang van het diner over de bijzondere foto. “Een usfie, want wifi zal waarschijnlijk al een beschermde naam zijn. We maken op de Dam een usfie van ons allemaal samen en door de wonderen van de techniek zal iedereen daar ook heel goed herkenbaar op zijn.”

De foto is een zogenaamde gigapixel-foto waarin zover kan worden ingezoomd, dat iedereen zichzelf terug kan vinden. Voor het Koninklijk Paleis in Amsterdam was een goudkleurige 50 neergelegd, waar Willem-Alexander en Máxima tussen gingen staan. Om hen heen stonden de dinergasten, achter het gezelschap op de Dam stonden enkele honderden mensen die graag met Willem-Alexander en Máxima op de foto wilden. Een aantal van hen stond in de rij voor het Paleis op de Dam, dat ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de koning de komende vijftig uur geopend is voor het publiek.

Koninklijke gasten

In het paleis is niet alleen de tentoonstelling ’50 jaar’ te zien, er zijn ook doorlopend dans- en muziekuitvoeringen. De 12.500 gratis toegangskaarten zijn allemaal vergeven, maar de expositie is ook nog te zien tussen 5 en 14 mei. In de Burgerzaal van het paleis, waar vrijdagavond werd gegeten, is één tafel gedekt zoals voor het verjaardagsdiner.

Met het bijzondere etentje zijn de feestelijkheden voor Willem-Alexander nog niet voorbij. Dit weekeinde ontvangt hij in en rond Den Haag een keur aan buitenlandse koninklijke gasten, die hem komen feliciteren met zijn vijftigste verjaardag.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
29 april 2017 - 00:02 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties