×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Kerstcadeaus verkopen

Door Marc van der Linden

Aan het Engelse hof worden tradities lang in stand gehouden. Een van die tradities is dat de Engelse koningin haar honderden personeelsleden met kerst persoonlijk een geschenk overhandigt. Dat was lange tijd een heel gedoe, want de ontvanger moest aangeven wat hij of zij wilde hebben en dat moest dan gekocht worden. Zo’n twintig jaar geleden besloot Elizabeth het roer om te gooien. Ze liet vanaf toen elk jaar een speciaal cadeau maken dat alleen aan het personeel gegeven werd en daardoor zeer…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koning schotelt gasten zalmtompouce voor

Koning schotelt gasten zalmtompouce voor

De 150 gasten die vrijdagavond aanschuiven bij koning Willem-Alexander en koningin Máxima beginnen hun diner met een zalmtompouce met gerookte forel. Vervolgens krijgen de genodigden, die net als de koning op 27 april jarig zijn, een rundersteak.


Die gaat vergezeld van dragonsaus, babywitlof, haricots verts en aardappelkroketjes. Als toetje krijgen de jarigen in het Koninklijk Paleis in Amsterdam een hazelnootschuimtaartje.

Zeven medejarigen van de koning hoefden vrijdag niet ver te reizen voor het diner. Zij komen uit Amsterdam. De meeste tafelgenoten van Willem-Alexander en Máxima komen uit Noord-Holland, 23 in totaal. Zuid-Holland en Noord-Brabant leverden ieder 21 genodigden, Drenthe is met vier gasten het minst vertegenwoordigd.

Drie mensen die ook op 27 april jarig zijn kwamen vanuit het buitenland voor het etentje met het koningspaar. Zij komen uit Canada, het Verenigd Koninkrijk en België.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
28 april 2017 - 20:23 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties