×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Oude tijden, nieuwe tijden

Door Marc van der Linden

Wie in Apeldoorn is en in de omgeving van Paleis Het Loo gaat wandelen, komt al snel langs de woning van prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven. Door de hoge hekken en de bosschages is er niets van hun prachtige woning te zien. En wie wil proberen het toch te zien, zal al snel te maken krijgen met leden van de Koninklijke Marechaussee die Huis Het Loo, zoals de woning van de prinses en haar man heet, en haar bewoners moeten beschermen.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koning schotelt gasten zalmtompouce voor

Koning schotelt gasten zalmtompouce voor

De 150 gasten die vrijdagavond aanschuiven bij koning Willem-Alexander en koningin Máxima beginnen hun diner met een zalmtompouce met gerookte forel. Vervolgens krijgen de genodigden, die net als de koning op 27 april jarig zijn, een rundersteak.


Die gaat vergezeld van dragonsaus, babywitlof, haricots verts en aardappelkroketjes. Als toetje krijgen de jarigen in het Koninklijk Paleis in Amsterdam een hazelnootschuimtaartje.

Zeven medejarigen van de koning hoefden vrijdag niet ver te reizen voor het diner. Zij komen uit Amsterdam. De meeste tafelgenoten van Willem-Alexander en Máxima komen uit Noord-Holland, 23 in totaal. Zuid-Holland en Noord-Brabant leverden ieder 21 genodigden, Drenthe is met vier gasten het minst vertegenwoordigd.

Drie mensen die ook op 27 april jarig zijn kwamen vanuit het buitenland voor het etentje met het koningspaar. Zij komen uit Canada, het Verenigd Koninkrijk en België.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
28 april 2017 - 20:23 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties