×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koninklijke familie in Tilburg

Koninklijke familie in Tilburg

Koning Willem-Alexander is donderdagochtend met zijn familie aangekomen in Tilburg voor de viering van Koningsdag. Het gezelschap arriveerde even na 11.00 uur met de koninklijke treinwagon op het station. Daar stonden burgemeester Peter Noordanus en commissaris van de Koning van Noord-Brabant Wim van de Donk de gasten op te wachten.


Het is voor het eerst sinds 1999 dat de trein weer op de nationale feestdag wordt ingezet. Destijds gebruikte koningin Beatrix de trein bij haar bezoek aan Houten.

De koningin en de prinsessen kregen bij aankomst een bijzonder boeket overhandigd van de duurzame spijkerstof 013denim. Voor Amalia, Alexia en Ariane was er een armbandje van hetzelfde materiaal.

Het gezelschap maakt een tour van zo'n twee uur door de stad aan de hand van dertien (naar het netnummer 013) 'werelden', die een beeld geven van de stad. Het feest eindigt op het Piusplein met 'Het Groots Slotevent', waar onder anderen Guus Meeuwis, Gers Pardoel, Kenny B en Roy Donders optreden.

Tilburg is qua inwonertal de zesde stad van Nederland. Een industriestad, met name bekend van de textiel. Maar het is ook een studentenstad en een plek waar de bevolking houdt van het bourgondische goede leven, aldus de gemeente.

Burgemeester Noordanus liet vooraf weten dat hij rekent op zo'n 70.000 bezoekers die de vijftigste verjaardag van de koning mee komen vieren.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
27 april 2017 - 11:32 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties