Placeholder

Nieuwe foto’s koning Willem-Alexander

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft woensdag vijf nieuwe foto's van koning Willem-Alexander vrijgegeven naar aanleiding van zijn verjaardag donderdag. De beelden zijn gemaakt door Frank van Beek bij de Eikenhorst in Wassenaar.

Op de foto's poseert Willem-Alexander ontspannen in de tuin van zijn woning. Hij heeft gezelschap van de twee zwarte labradors van het koninklijk gezin: Skipper en Nala.

Wie Willem-Alexander persoonlijk wil feliciteren met zijn vijftigste verjaardag kan terecht op de site van het Koninklijk Huis. Op de website is een speciaal felicitatieregister geopend, zo meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Bezoekers kunnen in maximaal 2000 tekens een bericht achterlaten. Alle felicitaties worden na het sluiten van het register aangeboden aan de koning.

Het Koninklijk Huis opent vaker felicitatieregisters bij speciale gebeurtenissen. Dat gebeurde bijvoorbeeld na het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima en de geboorte van prinses Amalia. Er kwamen toen duizenden berichten uit binnen- en buitenland binnen.