×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koning al bezig met vijftigste verjaardag

Koning al bezig met vijftigste verjaardag

Voor koning Willem-Alexander staat komende week al een beetje in het teken van zijn vijftigste verjaardag. Maandagavond woont hij, met koningin Máxima en prinses Beatrix, het Koningsdagconcert bij. Willem-Alexander ziet Abraham op 27 april.


Het Koningsdagconcert vindt plaats in Tilburg, de stad waar de koninklijke familie dit jaar Koningsdag viert. Tot en met 2013 vond het concert, waartoe toenmalig koningin Beatrix en prins Claus in 1985 het initiatief namen, plaats op Paleis Noordeinde.

Maandagavond treden 22 strijkers van Amsterdam Sinfonietta onder leiding van Candida Thompson met het Tim Kliphuis Trio, muzikant Tom America, accordeonduo Toeac en pianist Jan Willem Rozenboom op voor Willem-Alexander, Máxima en Beatrix. Ook studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg leveren een bijdrage aan de avond.

Porselein

Eind van de week dompelt koningin Máxima zich weer onder in cultuur. Vrijdagochtend opent ze in Museum Prinsenhof Delft een tentoonstelling van Chinees porselein uit de Ming-dynastie. Alle stukken werden exclusief voor de keizers gemaakt, vandaar dat de expositie de naam Porselein - Exclusief voor de keizer kreeg.

Vrijdagavond is Máxima in Eindhoven. Daar wordt het nieuwe hoofdkantoor van StudyPortals in het Klokgebouw officieel geopend. Na de openingsbijeenkomst krijgt de koningin een rondleiding door het kantoor en spreekt zij enkele medewerkers.

Prinses Beatrix is zaterdagochtend in Nieuwegein. Daar woont ze het jubileumsymposium van de Parkinson Vereniging bij. De vereniging, die zijn veertigjarig jubileum viert, organiseert op Wereld Parkinson Dag 2017 een bijeenkomst rond het thema ‘Hoe ziet (Parkinson)zorg er over een aantal jaar uit?’.

Foto: BuzzR
02 april 2017 - 11:14 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties