×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Teller Hollandse 100 richting 400.000 euro

Teller Hollandse 100 richting 400.000 euro

De opbrengst van de sportieve sponsoractie De Hollandse 100 is de afgelopen dagen opgelopen naar 391.348 euro. ''Nog 8.800 euro en dan hebben we 400.000 euro'', twitterde initiatiefnemer prins Bernhard dinsdag. ''Help mee om dit recordbedrag te bereiken''.


Zondag na afloop van het evenement, bestaande uit 10 kilometer schaatsen en 90 kilometer fietsen, stond de teller nog op 372.000 euro, maar doneren blijft mogelijk. De opbrengst gaat naar de stichting Lymph&Co, die grensverleggend onderzoek steunt om de behandeling van lymfklierkanker te verbeteren. Prins Bernhard leed zelf aan lymfeklierkanker.

Het Oranjehuis was zondag goed vertegenwoordigd op de schaats en de fiets. Prinses Margriet en prins Maurits schaatsten de familie-estafette en prins Pieter-Christiaan en prins Floris voltooiden de volledige Hollandse 100. Floris staat bovendien hoog in de ranking, hij haalde met zijn team 26.110 euro op. Het ingezamelde geld gaat naar een nieuw onderzoek aan het UMCG in Groningen.

Volgend jaar is er weer een Hollandse 100, dat wordt dan de vierde editie.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
07 maart 2017 - 23:59 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties