×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningin proeft uitgebreid bij Koppert Cress

Koningin proeft uitgebreid bij Koppert Cress

Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag een uitgebreid werkbezoek gebracht aan het tuinbouwbedrijf Koppert Cress in Monster. De koningin nam in de proeftuin ruim de tijd om te proeven en ruiken van de talrijke eetbare planten en bloemen. Ook kreeg ze van directeur Rob Baan in de kassen tekst en uitleg over de duurzame wijze waarop zijn bedrijf energie opwekt en gebruikt. Met zonnecollectoren en ondergrondse warmteopslag bijvoorbeeld.


Koppert Cress was geen onbekende voor de koningin. Ze had al een paar keer eerder kennis gemaakt met producten van het bedrijf. Tijdens het staatsbezoek aan Japan bijvoorbeeld en bij de opening van de Markthal in Rotterdam.

Het ultramoderne en innovatieve Westlandse bedrijf won vorig jaar de Koning Willem I-plaquette voor duurzaam ondernemerschap. Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I-stichting, waarvan de haar bij het bezoek begeleidende directeur Klaas Knot van De Nederlandsche Bank voorzitter is.

De koningin bekeek met veel belangstelling naar de smaakles die leerlingen van de JF Kennedyschool uit 's-Gravenzande kregen. De jeugd moest proberen verschillende smaken te herkennen, ook met blind proeven. Zo leerden ze dat verschillende planten verantwoordelijk zijn voor verschillende smaken zoals komkommerkruid en de dropplant.

In de keuken bewonderde Máxima het enorme Molteni-fornuis, waarvan er in de wereld maar drie bestaan. Chefkok Yuri Verbeek legde uit dat zijn leerling koks vooral 'anders' moeten denken, waarbij bij Koppert alle aandacht uitgaat naar groenten.

In het bedrijfsrestaurant zijn alle groentemaaltijden gratis, waarover het bedrijf nog in de clinch ligt met de Belastingdienst. Waarom het personeel wel gratis veiligheidsschoenen en helmen of sportles mogen aanbieden, maar geen gezonde maaltijd, vroeg Baan zich af.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
07 maart 2017 - 16:35 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties