×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jordaanse koning wilde geen staatsbezoek meer

Door Marc van der Linden

Op 30 april zit Willem-Alexander vijf jaar op de troon en dat zal voor velen een mooi moment zijn om te kijken wat er goed en fout is gegaan in zijn regeerperiode. Er is veel verbeterd en Nederland is snel gewend geraakt aan het nieuwe koningspaar, dat onverminderd populair is.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Prins Floris met team beste fondsenwerver

Prins Floris met team beste fondsenwerver

''Veel achter mensen aan zitten”. Dat is de succesformule die prins Floris en zijn teamgenoten ook dit jaar weer met succes hanteerden bij het zoeken van sponsors voor hun deelname aan De Hollandse 100. Dit schaats- en wielrenevenement wordt zondag gehouden op en rond schaatscentrum Flevonince in Biddinghuizen en is bedoeld om geld op te halen voor onderzoek naar lymfklierkanker.


Prins Floris is naar eigen zeggen 'blij' dat zijn ploeg ook dit jaar weer royaal het meeste heeft opgehaald. Vorig jaar was het net geen ton, dit keer is het bijna 120.000 euro. Dat is een derde van het totaalbedrag dat zaterdagavond op de teller stond van de actie van stichting Lymph&Co. De aanhoudende Floris zelf is goed voor ruim 23.000 euro.

De prins heeft meer tijd gestoken in fondsenwerving dan in de voorbereiding op het schaatsen en fietsen, zo bekende hij lachend. ''Ik heb twintig minuten geschaatst en twee keer tien kilometer gefietst”, vertelde hij. Echtgenote prinses Aimée doet dit jaar voor het eerst mee. ''Zij heeft schaatsles genomen en afgelopen week hebben we voor het eerst samen geschaatst.” Aimée vond het leuk om ook echt mee te doen, aldus haar echtgenoot.

De Hollandse 100, die is opgezet door prins Bernhard, wordt dit jaar voor de derde keer gehouden. Het streefbedrag van 350.000 euro werd zaterdag al overschreden.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
05 maart 2017 - 07:48 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties