×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Voor skiënde koning begint leven met 50

Voor skiënde koning begint leven met 50

Het leven begint pas bij vijftig. Dat zei koning Willem-Alexander maandagmorgen in Lech tegen een omstander bij de jaarlijkse fotosessie in het Oostenrijkse skioord. Die had de koning gevraagd of het met zijn leeftijd nog wel ging. "Vijftig is het nieuwe dertig", aldus Willem-Alexander die over precies twee maanden een halve eeuw oud is.


De koning trok met zijn gezin een half uurtje uit om de media ter wille te zijn in Oberlech, waar de laatste jaren de ontmoeting met de fotografen en cameraploegen steeds wordt gehouden. Het rendez-vous was wel een half uur vervroegd om de familie meer eigen skitijd te geven en te voorkomen dat er al veel andere skiërs aanwezig waren.

Het koninklijk gezelschap was ongebruikelijk klein. Prinses Beatrix ontbrak voor het eerst sinds de troonswisseling in 2013. Ze was de afgelopen tien dagen wel in Lech, samen met prinses Mabel en haar dochters, maar reisde al voor het fotomoment af. Ook prins Constantijn en zijn gezin waren afwezig.

Buik

Bij het poseren waren dan ook maar weinig originele combinaties mogelijk. Koning en koningin met of zonder kinderen, staand of - nieuw - op de buik liggend in de sneeuw. Willem-Alexander bedacht zich op het laatste moment over het gooien met sneeuwballen. Dat heeft hij zijn dochters al jaren afgeraden en dat advies moet door zijn hoofd zijn geflitst toen hij wat sneeuw oppakte en weer liet vallen.

Na het poseren konden Amalia, Alexia en Ariane met de ski's onder laten zien dat ze inmiddels al volleerde skiërs zijn. Amalia is dan ook voor het twaalfde jaar in Lech. Een paar afdalingen en toen was het weer 'Schluss'. De skileraren stonden klaar voor de prinsessen die de rest van de vakantie ongestoord kunnen skiën.

Foto: BuzzR
27 februari 2017 - 11:23 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties