×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Nieuwe postzegels en munten?

Door Marc van der Linden

Baarden zijn in. En daar heb ik geluk mee. Na mijn lange dieet vond ik mijn gezicht weliswaar slanker, maar vooral ook oud geworden. Als ik lachte, zag ik geen vrolijkheid, maar vooral diepe gleuven en lijnen op mijn gezicht. Met een baard bleek dat veel minder het geval. De baard, die ik tijdens vakanties sowieso al ongeremd liet groeien, bleef dus. En tot op de dag van vandaag heb ik er geen spijt van, ondanks dat er heel wisselende reacties op komen. De één vindt het mooi, de ander…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Máxima opent Dordtse Schouman-tentoonstelling

Máxima opent Dordtse Schouman-tentoonstelling

Koningin Máxima heeft zaterdag de tentoonstelling 'Een koninklijk paradijs - Aert Schouman en de verbeelding van de natuur' in het Dordrechts Museum geopend. Vijf muurversieringen uit Paleis Huis ten Bosch maken deel uit van de expositie.


Het behang is vanwege de renovatie van het paleis zelf ook opgeknapt en is de komende maanden te zien in Dordrecht. Na de voltooiing van de vernieuwbouw van Huis ten Bosch keren de wandschilderingen, die Schouman maakte in opdracht van prins Willem V, weer terug. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima en hun gezin gaan er dan ook wonen.

De koninklijke behangsels hingen overigens oorspronkelijk in het Nieuwe Stadhouderlijk Kwartier in Den Haag. Toen dat in de negentiende eeuw een andere functie kreeg, werden ze opgeslagen in Paleis Huis ten Bosch. Pas in 1975 werden de bijzondere doeken ontdekt en in het paleis ingebouwd.

Het overzicht van het werk van Schouman is tot september in Dordrecht te zien. Hij maakte als dierenschilder veelvuldig aquarellen van vogels, zoogdieren, planten. Het Dordrechts Museum bestaat dit jaar 175 jaar en is een van de oudste stedelijke musea van Nederland.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
19 februari 2017 - 08:40 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties