×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Leipzig bijzondere plek voor koning Willem-Alexander

Leipzig bijzondere plek voor koning Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn donderdagmorgen warm ontvangen in het oude stadhuis van Leipzig. Voor het Alte Rathaus stonden enkele honderden belangstellenden om het Nederlandse bezoek toe te juichen en te zwaaien. In het stadhuis bood minister-president Stanislaw Tillich van de deelstaat Saksen een lunch aan. Tillich zei in zijn tafelrede te wensen dat het koningspaar Saksen snel weer bezoekt.


De koning vertelde in zijn toespraak dat Leipzig voor hem persoonlijk een bijzondere plek is. "Mijn allereerste kennismaking met het oosten van Duitsland. Als piloot voor Martinair was ik hier kort na de Wende, die hier in oktober 1989 was begonnen. Overal las je 'Leipzig Heldenstadt' en de trots straalde van de inwoners af. Ik herinner me dat de hele stad gonsde van opwinding. Het waren drie dagen die ik nooit zal vergeten."

Het bezoek eerder op de ochtend aan Grünau had indruk gemaakt, zei Willem-Alexander. "Sommigen van hen wonen al veertig jaar in de wijk. Zij vertelden over het DDR-verleden en over de moeilijke jaren na de Wende, toen veel mensen wegtrokken en de achterblijvers zich steeds meer verweesd begonnen te voelen. Wat een moed en doorzettingsvermogen hebben de bewoners van deze wijk laten zien! Dankzij de inzet van velen gaat het nu stap voor stap beter."

Foto: BuzzR
09 februari 2017 - 14:17 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties