×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Kerstcadeaus verkopen

Door Marc van der Linden

Aan het Engelse hof worden tradities lang in stand gehouden. Een van die tradities is dat de Engelse koningin haar honderden personeelsleden met kerst persoonlijk een geschenk overhandigt. Dat was lange tijd een heel gedoe, want de ontvanger moest aangeven wat hij of zij wilde hebben en dat moest dan gekocht worden. Zo’n twintig jaar geleden besloot Elizabeth het roer om te gooien. Ze liet vanaf toen elk jaar een speciaal cadeau maken dat alleen aan het personeel gegeven werd en daardoor zeer…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Constantijn bezorgd over decreet Trump

Constantijn bezorgd over decreet Trump

Prins Constantijn heeft zich zondag via Twitter gemengd in het debat over het besluit van de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump om inwoners van zeven moslimlanden voorlopig de toegang tot de VS te weigeren. Ook vluchtelingen zijn niet welkom. 'Is dit de toekomst?' vroeg Constantijn zich af, terwijl hij verwees naar een schrijnend verslag in The New York Times over de directe gevolgen van de vrijdag afgekondigde maatregel van de president.


In het artikel meldt de krant dat een federale rechter een deel van het besluit van de president heeft geblokkeerd, maar dat er wereldwijd chaos en woede is ontstaan. Op Amerikaanse vliegveld werden mensen uit de zeven landen - Irak, Iran, Jemen, Libië, Soedan, Somalië en Syrië - tegengehouden, ondanks het feit dat ze geldige inreispapieren hadden of zelfs al langere tijd in de VS woonden. Op buitenlandse luchthavens werd reizigers verboden naar Amerika te vliegen.

Prins Constantijn, die voorzitter was van de stichting The Hague Process on Refugees and Migration, vroeg in meerdere tweets aandacht voor de gevolgen van het presidentieel decreet. 'Veel van de mensen die negatief beïnvloed worden door dit beleid zijn grote voorstanders van de Verenigde Staten. Ze hebben goed gedaan, niet verkeerd, verdienen niet te worden afgewezen', retweette de prins een boodschap van entrepeneur en zakenman Elon Musk van o.a Tesla Motors.

Ook een foto van Google-oprichter Sergey Brin, die in San Francisco demonstreerde tegen het besluit, werd door Constantijn doorgestuurd. Brin protesteerde omdat hij zelf een vluchteling was.

Prinses Mabel sprak zich op Twitter niet rechtstreeks uit over Trump, maar plaatste een aantal tweets over de zaak van onder andere Malala Yousafzai en de Canadese premier Justin Trudeau.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
29 januari 2017 - 20:23 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties