×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Nieuwe postzegels en munten?

Door Marc van der Linden

Baarden zijn in. En daar heb ik geluk mee. Na mijn lange dieet vond ik mijn gezicht weliswaar slanker, maar vooral ook oud geworden. Als ik lachte, zag ik geen vrolijkheid, maar vooral diepe gleuven en lijnen op mijn gezicht. Met een baard bleek dat veel minder het geval. De baard, die ik tijdens vakanties sowieso al ongeremd liet groeien, bleef dus. En tot op de dag van vandaag heb ik er geen spijt van, ondanks dat er heel wisselende reacties op komen. De één vindt het mooi, de ander…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Prins Carlos viert 47e verjaardag

Prins Carlos viert 47e verjaardag

Prins Carlos, de oudste zoon van prinses Irene en wijlen prins Carlos Hugo van Bourbon-Parma, is vrijdag 47 jaar geworden. Carlos is sinds het overlijden van zijn vader in 2010 het hoofd van het hertogelijk en koninklijk huis Bourbon-Parma en draagt de titels hertog van Parma en hertog van Piacenza. Voor de carlisten in Spanje echter is hij de rechtmatige koning van Spanje, in plaats van de huidige koning Felipe VI.


Prins Carlos, in Nederland actief op vele terreinen die met duurzaamheid te maken hebben, stuurt af en toe boodschappen naar de carlisten, zonder zich op het gevoelige gebied van het ronduit claimen van het Spaanse koningschap te begeven. Zo hamerde hij in zijn nieuwjaarsboodschap op de noodzaak van duurzaamheid en het adequaat reageren op klimaatverandering. Dat is een verantwoordelijkheid van iedereen, aldus Carlos. "We moeten rationeel leven, schone energie gebruiken, het gebruik van natuurlijke hulpbronnen zoals water beperken en strijden tegen misbruik van schaarse grondstoffen", meende de prins.

Hij echode daarmee woorden die hij eerder in Nederland sprak: "Als samenleving zitten we in een overgangsfase van een gebruiksmaatschappij naar een duurzame samenleving. Hierbinnen zal een ieder zijn of haar verantwoordelijkheid moeten nemen."

Naast zijn band met Spanje heeft Carlos met zijn gezin en familie ook een band met de Italiaanse hertogdommen Parma en Piacenza, waar hij minstens een keer per jaar een aantal dagen verblijft en goede doelen ondersteunt. De vorig jaar geboren nieuwe stamhouder prins Carlos Enrique werd ook in Parma gedoopt en niet lang daarna in Barcelona ook aan de carlisten gepresenteerd als toekomstig hoofd van de beweging.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
27 januari 2017 - 10:46 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties