×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Nieuwe postzegels en munten?

Door Marc van der Linden

Baarden zijn in. En daar heb ik geluk mee. Na mijn lange dieet vond ik mijn gezicht weliswaar slanker, maar vooral ook oud geworden. Als ik lachte, zag ik geen vrolijkheid, maar vooral diepe gleuven en lijnen op mijn gezicht. Met een baard bleek dat veel minder het geval. De baard, die ik tijdens vakanties sowieso al ongeremd liet groeien, bleef dus. En tot op de dag van vandaag heb ik er geen spijt van, ondanks dat er heel wisselende reacties op komen. De één vindt het mooi, de ander…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Beatrix bespaarde op vulpen tijdens abdicatie

Beatrix bespaarde op vulpen tijdens abdicatie

Koningin Beatrix tekende op 30 april 2013 de Akte van Adbicatie in het Koninklijk Paleis in Amsterdam met een vulpen van 110 euro. Het was een Parker Sonnet, uitgevoerd in zwarte lak en een 23 karaats verguld beslag.


De keuze voor deze vulpen door Beatrix was op het zuinige af, vertellen de leveranciers van de vulpen maandag in de Volkskrant. Hun vulpenspeciaalzaak P.W. Akkerman in Den Haag heeft namelijk ook pennen van 500 euro en meer in het assortiment.

Voor de akte was hele zware inkt nodig, om te voorkomen dat de handtekeningen op het document vergaan. De koninklijke staf kreeg vooraf duidelijke instructies over het gebruik van de pen. Om te voorkomen dat de vulpen op het moment suprême dienst zou weigeren, moesten medewerkers de pen in beweging houden totdat Beatrix haar zwierige handtekening zou zetten.

'De koningin zou moeilijk tegen Willem-Alexander kunnen zeggen: Ach, geef mij jouw pen even', grapt Paul Rutte van de vulpenspeciaalzaak in de krant. Hij testte de pen de avond voor de troonsafstand daarom uitgebreid en leverde die pas 's ochtends af bij het Kabinet van de Koningin.

Foto: BuzzR
02 januari 2017 - 15:55 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties