×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Nieuwe postzegels en munten?

Door Marc van der Linden

Baarden zijn in. En daar heb ik geluk mee. Na mijn lange dieet vond ik mijn gezicht weliswaar slanker, maar vooral ook oud geworden. Als ik lachte, zag ik geen vrolijkheid, maar vooral diepe gleuven en lijnen op mijn gezicht. Met een baard bleek dat veel minder het geval. De baard, die ik tijdens vakanties sowieso al ongeremd liet groeien, bleef dus. En tot op de dag van vandaag heb ik er geen spijt van, ondanks dat er heel wisselende reacties op komen. De één vindt het mooi, de ander…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningspaar zorgt voor tweeakter in Auckland

Koningspaar zorgt voor tweeakter in Auckland

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben in Auckland voor veel hilariteit gezorgd bij een lunch voor zakenmensen uit Nederland en Nieuw-Zeeland. Het gezamenlijk optreden had ingestudeerd kunnen zijn, maar was geheel spontaan.


De koning hield bij de netwerklunch een korte toespraak en wilde die besluiten met een toost. Alleen stond er geen glas voor zijn neus. 'Dit is het moment dat de mooie assistente verschijnt', zei hij, met een breed gebaar, om aan te geven dat hij toch wel een glas wilde hebben.

De zaal lachte, en de ceremoniemeester maakte aanstalten een glas aan te reiken. Maar dat hoefde niet. Koningin Máxima stond op van haar tafel, en bracht haar glas naar haar man. 'Wat zou je moeten zonder zo'n mooie assistente' zei de koning onder groot gelach van de lunchgangers.

In zijn toespraak beweerde Willem-Alexander dat Nieuw-Zeeland en Nederland 'heel dicht bij elkaar' liggen. Hij was zich bewust van de 19.000 kilometer fysieke afstand, maar bedoelde qua mentaliteit. 'Een open mentaliteit, gericht op handel en export. Op samenwerking over grenzen heen. Op zakendoen op grond van heldere waarden en normen', zei de koning.

Hij zag veel mogelijkheden voor samenwerking, met name op gebieden als tuinbouw en landbouw. Beide landen zijn daar sterk in. 'Dat schept een band. We liggen dicht bij elkaar, want we lopen tegen dezelfde opgaven op.'

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
09 november 2016 - 07:09 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties