×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningspaar zorgt voor tweeakter in Auckland

Koningspaar zorgt voor tweeakter in Auckland

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben in Auckland voor veel hilariteit gezorgd bij een lunch voor zakenmensen uit Nederland en Nieuw-Zeeland. Het gezamenlijk optreden had ingestudeerd kunnen zijn, maar was geheel spontaan.


De koning hield bij de netwerklunch een korte toespraak en wilde die besluiten met een toost. Alleen stond er geen glas voor zijn neus. 'Dit is het moment dat de mooie assistente verschijnt', zei hij, met een breed gebaar, om aan te geven dat hij toch wel een glas wilde hebben.

De zaal lachte, en de ceremoniemeester maakte aanstalten een glas aan te reiken. Maar dat hoefde niet. Koningin Máxima stond op van haar tafel, en bracht haar glas naar haar man. 'Wat zou je moeten zonder zo'n mooie assistente' zei de koning onder groot gelach van de lunchgangers.

In zijn toespraak beweerde Willem-Alexander dat Nieuw-Zeeland en Nederland 'heel dicht bij elkaar' liggen. Hij was zich bewust van de 19.000 kilometer fysieke afstand, maar bedoelde qua mentaliteit. 'Een open mentaliteit, gericht op handel en export. Op samenwerking over grenzen heen. Op zakendoen op grond van heldere waarden en normen', zei de koning.

Hij zag veel mogelijkheden voor samenwerking, met name op gebieden als tuinbouw en landbouw. Beide landen zijn daar sterk in. 'Dat schept een band. We liggen dicht bij elkaar, want we lopen tegen dezelfde opgaven op.'

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
09 november 2016 - 07:09 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties