×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Kerstcadeaus verkopen

Door Marc van der Linden

Aan het Engelse hof worden tradities lang in stand gehouden. Een van die tradities is dat de Engelse koningin haar honderden personeelsleden met kerst persoonlijk een geschenk overhandigt. Dat was lange tijd een heel gedoe, want de ontvanger moest aangeven wat hij of zij wilde hebben en dat moest dan gekocht worden. Zo’n twintig jaar geleden besloot Elizabeth het roer om te gooien. Ze liet vanaf toen elk jaar een speciaal cadeau maken dat alleen aan het personeel gegeven werd en daardoor zeer…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Nieuw-Zeeland blij met komst koningspaar

Nieuw-Zeeland blij met komst koningspaar

Alle bezoek is welkom in Nieuw-Zeeland maar de komst van koning Willem-Alexander en koningin Máxima wordt extra op prijs gesteld. Nederlanders tenslotte vormden tot enkele jaren geleden de grootste groep non-Britse immigranten in het land, een positie die is overgenomen door de Chinezen.


Het koningspaar besteedt tijdens het maandag beginnende staatsbezoek aan Nieuw-Zeeland ook aandacht aan de Nederlandse bijdrage en invloed op de Nieuw-Zeelandse samenleving, die al in 1642 begon met de komst van Abel Tasman. Hij was de eerste Europeaan die het land bezocht en die het ook haar naam gaf.

Maar naast aandacht voor de Nederlandse immigranten - er zijn nog altijd 40.000 mensen met een Nederlands paspoort in Nieuw-Zeeland, waarvan de helft de dubbele nationaliteit heeft - komen ook de Maori aan bod. Die zijn het ook die de goede bedoelingen van het koninklijk gezelschap komen 'testen' bij de traditionele welkomstceremonie bij Government House, de residentie van gouverneur-generaal Dame Patsy Reddy.

Koning Willem-Alexander heeft drie dagen uitgetrokken voor het staatsbezoek. Vanuit Wellington, waar hij vrijdag vanuit Australië aankwam, gaat hij dinsdag naar Christchurch en woensdag naar Auckland.

06 november 2016 - 21:00 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties