×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koning moet in Canberra vroeg opstaan

Koning moet in Canberra vroeg opstaan

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima moeten woensdag op de derde dag van het staatsbezoek aan Australië vroeg uit de veren. Het programma in de hoofdstad Canberra begint al om 08.10 uur met een uitgebreide plechtigheid bij het nationaal oorlogsmonument, waar naast een kranslegging ook een ontmoeting met veteranen plaatsvindt.


De krans wordt geplaatst bij het graf van de Onbekende Soldaat en daarna wandelt het koningspaar door de oostgalerij van het monument, dat ook dienst doet als museum. In de eregalerij wordt stil gestaan bij de gravure van de bij Operatie Market Garden omgekomen vliegenier Bruce Williams. Vervolgens is er een ontmoeting met een aantal veteranen.

Vandaar gaat het gezelschap naar premier Malcolm Turnbull in Parliament House voor een beleefdheidsbezoek van een halfuur. De premier en zijn echtgenote vergezellen het koningspaar ook naar de tuin van het parlement. Daar is sinds vorig jaar een monument voor de slachtoffers van de boven Oekraïne neergeschoten vlucht MH17.

Koning en koningin leggen beiden bij dat monument een zonnebloem neer. Na afloop is in het parlementsgebouw een ontmoeting met leden van de Australische hulpdiensten die na de ramp in actie kwamen.

Het programma wordt vervolgd bij de gastheer van het staatsbezoek, gouverneur-generaal Sir Peter Cosgrove. Die is 's avonds op zijn beurt te gast bij de contraprestatie die de koning aanbiedt als dank voor de gastvrijheid in het Operagebouw van Sydney.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
01 november 2016 - 17:51 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties