×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Máxima versus Melania

Door Marc van der Linden

Máxima en Melania Trump – of ze elkaar al eens hebben ontmoet is niet bekend. Wat een ontmoeting tussen de koningin en de Amerikaanse first lady interessant maakt, is dat hun levens opvallende parallellen vertonen. Ze zijn allebei de ’eerste vrouw’ van een land waarin ze niet geboren werden. En ze belandden op die positie door de liefde. Maar waar Máxima wist dat haar man op een dag staatshoofd zou worden, kon Melania niet vermoeden dat haar man ooit president van de Verenigde Staten zou zijn.…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningspaar aangekomen in Canberra

Koningspaar aangekomen in Canberra

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn dinsdagavond (lokale avond) vanuit Perth aangekomen in Australische hoofdstad Canberra. Daar speelt zich woensdag een deel van het programma van de derde dag van het staatsbezoek af.


Zo zijn er ontmoetingen met gastheer gouverneur-generaal Sir Peter Cosgrove en premier Malcolm Turnbull en is er een kranslegging bij het nationale oorlogsmonument. Ook wordt stilgestaan bij de vliegramp met vlucht MH17, waarbij in 2014 naast bijna driehonderd Nederlanders ook 38 Australiërs zijn omgekomen.

Cosgrove, in Australië de plaatsvervanger van koningin Elizabeth, is degene die het koningspaar voor het staatsbezoek heeft uitgenodigd. Bij Government House vindt woensdag dan ook de officiële welkomstceremonie plaats, terwijl tegelijkertijd 21 saluutschoten worden afgevuurd ter ere van het Nederlands bezoek.

Staatslunch

Het koningspaar brengt in totaal drie uur door bij de gouverneur-generaal die na de plechtigheid ook een zogenoemde staatslunch aanbiedt, waarbij naast Cosgrove ook koning Willem-Alexander een toespraak houdt.

Na de lunch en nog even kijken of er kangoeroes in de tuin zijn te zien, reizen de gouverneur-generaal en het koningspaar vrijwel meteen naar Sydney, waar in het beroemde Operagebouw een concert met de pianobroers Lucas en Arthur Jussen wordt aangeboden aan de Australische gastheer.

Foto: BuzzR
01 november 2016 - 12:38 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties