×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Moederfiguur

Door Marc van der Linden

Het NOS Journaal kwam na de trouwerij van prins Harry en Meghan Markle met allerlei conclusies over hoe de Britse monarchie 'onder leiding' van Meghan zou veranderen. Natuurlijk: het is verfrissend om niet weer een lelieblank meisje aan de arm van haar prins de kerk uit te zien lopen. Maar dat Meghan van gemengde afkomst is, deed mij niets speciaals. Wel dat hij veel zenuwachtiger was dan zij. Harry zat omringd door allerlei mensen die hij zijn leven lang al kent en weet de media als geen…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Máxima duikt in Zeeuwse mossels en oesters

Máxima duikt in Zeeuwse mossels en oesters

Máxima dompelt zich vrijdag onder in de aquacultuursector van Zeeland. De koningin wordt tijdens een werkbezoek aan Colijnsplaat en Zierikzee bijgepraat over zilte teelt, mosselinnovaties, onderwijs en kweek van vis op land.


Máxima’s bezoek begint bij Delta Farms in Colijnsplaat, waar zagers ofwel zeeduizendpoten worden gekweekt. Vervolgens wacht de koningin een vaartochtje. Op een traditionele mosselkotter vaart ze van Colijnsplaat naar Zierikzee. Daar ontmoet Máxima scholieren en gastdocenten van de Zilte Academie Zeeland, een onderwijs- en expertisecentrum voor koken met Zeeuwse producten.

De koningin is niet het enige lid van de koninklijke familie dat vrijdag vroeg in de veren is. Prins Constantijn is in Den Haag bij het Internationale Ondernemersonbijt. Bij het begin van het ontbijt, dat de aftrap van de Nationale Ondernemersdag van ONL Voor Ondernemers vormt, wordt Constantijn bevraagd over StartUpDelta2020. De prins is sinds deze zomer special envoy van het Nederlandse programma voor start-ups.

Ook Constantijns echtgenote prinses Laurentien is vrijdag op pad. Zij reist af naar Leeuwarden, waar ze het vernieuwde en gerestaureerde gebouwencomplex van Fryske Akademy opent. Het wetenschappelijk instituut voor de Friese taal en cultuur is gehuisvest in een 18e-eeuws monumentaal pand. Voor het eerst sinds de ingebruikname door de Fryske Akademy, die in 1938 werd opgericht, zijn de panden volledig gerestaureerd.

Foto: Twitter Koninklijk Huis
09 september 2016 - 10:18 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties