×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jaloers en verbijsterd

Door Marc van der Linden

Ik was met vakantie, dus ik had de berichten erover gemist. Maar toen ik afgelopen weekend het NPO Radio2-programma Wout2day van 11 april terugluisterde, viel mijn mond open van verbazing. Dj Wouter van der Goes verzorgde een rechtstreekse uitzending op NPO Radio2 vanuit Paleis Noordeinde. In zijn twee uur durende show Wout2Day nam hij de luisteraars mee in de bijzondere wereld van het Haagse paleis.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Prinses Irene viert haar verjaardag

Prinses Irene viert haar verjaardag

Prinses Irene is vrijdag 77 jaar geworden. De tweede dochter van wijlen koningin Juliana en prins Bernhard, die afwisselend woont in Nederland, Zwitserland en Zuid-Afrika, legt deze zomer de laatste hand aan een nieuw boek 'Bergplaas'. Dat moet in september verschijnen en handelt over het 5000 hectare grote natuurgebied dat Irene vijftien jaar geleden kocht in de Zuid-Afrikaanse halfwoestijn Karoo.


'Bergplaas' is haar eigen persoonlijke verhaal. Irene schrijft over haar inzet om het gebied terug te brengen in zijn oorspronkelijke staat en de initiatieven die ze ondernam om mensen daar dichter bij de natuur te brengen door bijvoorbeeld cursussen van haar NatuurCollege. Volgens de uitgever laat de prinses 'de lezer nadenken over hoe wij omgaan met de aarde, wat duurzaamheid betekent, en verwoordt ze haar visie op de relatie tussen de mens en zijn of haar omgeving.'

"Verdeeldheid ís er al; die hoef ik niet te versterken. Ik zoek naar iets wat we samen hebben, wat we samen kunnen. En ik zoek mensen die me daarbij inspireren. Mensen die de moed hebben anders te zijn. Om te veranderen. Mensen die denken 'dit moet anders kunnen' en het dan ook doen", aldus Irene.

In haar eigen familieleven zag ze het aantal kleinkinderen groeien tot negen, met de in mei geboren prinses Gloria - dochter van de in Rome wonende en werkende prins Jaime - als jongste telg aan de stamboom. Drie van de kleinkinderen moeten voor zover bekend nog worden gedoopt.

Jongste dochter prinses Carolina verhuisde dit voorjaar met haar man Albert Brenninkmeijer naar Hongkong, waar hij bij familiebedrijf C&A een nieuwe baan kreeg.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
05 augustus 2016 - 07:33 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties