Placeholder

Pieter-Christiaan heeft geen geluk in Spa

Het raceweekeinde in Spa-Francorchamps heeft prins Pieter-Christiaan niet gebracht wat hij ervan verwachtte. "Geen geluk dit weekeinde. Vroeg uitgeschakeld met Tim Coronel. Tot ziens in Zandvoort", twitterde hij zaterdagmiddag na de twee uurs uithoudingsrace in het Europees GT4-kampioenschap op het circuit in de Belgische Ardennen.

Vooraf was prins Pieter-Christiaan nog optimistisch. Een dag eerder had hij nog motorpech gehad, maar 'dankzij onze partners kunnen we toch rijden'. "We gaan voor een inhaalrace vanaf de laatste plaats", berichtte Pieter-Christiaan op Twitter. Hij zag dus nog wel kansen in de Sin Cars Sin R1 GT4. Maar de verwachtingen kwamen niet uit.

Pieter-Christiaan slaat blijkens zijn bericht de volgende reeks op het circuit van Hongarije op 25 september over en komt pas weer in actie op het Circuit Zandvoort op 9 oktober. Broer prins Bernhard gaat wel naar de Hungaroring, zo twitterde het Ekris Motorsport-team vanuit Spa-Francorchamps. "Tijd om in te pakken. Volgende halte: Boedapest", luidde de boodschap.