×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Beatrix treedt in Bratislava in eigen voetsporen

Beatrix treedt in Bratislava in eigen voetsporen

Prinses Beatrix treedt eind deze maand in haar eigen voetspoor wanneer ze in Bratislava de expositie European Stars opent met werk van Miró en de Cobra-kunstenaars. Dat gebeurt namelijk in het Danubiana Meulensteen kunstmuseum. Beatrix was daar al eerder.


Tijdens haar staatsbezoek aan Slowakije in mei 2007 werd het door Eindhovenaar Gerard Meulensteen opgezette museum gekozen als de plek waar de koningin de kleine Nederlandse gemeenschap in Slowakije ontving. Het Spaanse koningspaar had eerder het museum ook al uitgekozen om de eigen gemeenschap te ontvangen.

Beatrix kreeg voorafgaand aan die ontmoeting een rondleiding door museum en beeldentuin. "Je eigen koningin in het museum, dat kun je alleen maar hopen", zei Meulensteen na afloop. Over zijn gesprek met de koningin was hij destijds discreet. "We hebben dezelfde smaak in beeldende kunst", stelde hij vast. "Ze vond het prachtig", wilde hij wel verklappen.

Kunstambassadeur

Het Danubiana opende in 2000 en ligt op een schiereiland in de Donau, waar Oostenrijk, Hongarije en Slowakije elkaar raken. Het museum is fiks gewijzigd sinds het eerdere koninklijk bezoek. Twee jaar geleden opende Meulensteen, oud-topman van Neways Electronics, de uitbreiding van het gebouw waaraan jaren is gewerkt.

Beatrix is sinds haar aftreden in 2013 al een aantal keer opgetreden als Nederlands 'kunstambassadeur'. Eind vorige maand nog was ze in Madrid bij de opening van een tentoonstelling van werk van Jheronimus Bosch, en eerder was ze ook in Oslo en Boston voor exposities.

Bron: BuzzR
14 juni 2016 - 18:39 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties