×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

VIDEO: Koningspaar sluit streekbezoek af met vaartocht

VIDEO: Koningspaar sluit streekbezoek af met vaartocht

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben maandagmiddag hun streekbezoek aan 'Noardwest Fryslân' afgesloten in Harlingen, waar onder meer een vaartocht door de industrie- en binnenhaven werd gemaakt aan boord van het Friese Statenjacht 'Friso'. Langs de kades stond het publiek soms rijen dik in de zomerzon.


"Erg indrukwekkend", vatte de koning zijn bezoek kort samen. Hij had heel veel energie opgedaan uit de talrijke gesprekken en ontmoetingen. "Het is een gebied dat zijn uitdagingen kent", zei hij over de Friese noordwesthoek. Maar hij had vastgesteld dat de mensen niet bij de pakken neerzitten maar zelf met oplossingen komen.

"We hebben mooi weer en slecht weer gehad", memoreerde de koning in zijn dankwoord in het stadhuis van Harlingen. "Het bleef goeddeels droog, op één tropische regenbui na", zei een gelukkige commissaris van de koning John Jorritsma, voor wie het zijn laatste grote koninklijke klus was. Jorritsma wordt na de zomer burgemeester van Eindhoven. "U zult in de technologiestad ook een goede vertegenwoordiger zijn van Friesland", wist de koning.

Rondleiding

Het koningspaar, dat aankwam vanuit Franeker, kreeg in de havenstad aan de Waddenzee eerst een rondleiding over de scheepswerf van Thecla Bodewes. Dat is gespecialiseerd in 'afwijkende' schepen, voor de baggerindustrie en onderzoeksschepen bijvoorbeeld.

Gesprekspunten waren onder meer werkgelegenheid, export, vakmanschap en het belang van educatieve en innovatieve projecten. Tijdens een vaartocht kreeg het gezelschap bij de veerhaven een korte dansvoorstelling van Club Guy & Roni. Dat om aandacht te vestigen op het Oerol-festival op Terschelling, dat met de veerboot vanuit Harlingen is te bereiken.

Bron: BuzzR
13 juni 2016 - 18:03 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties