×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hugo en Carlos

Door Marc van der Linden

Wat een moeilijke zaak is die kwestie tussen prins Carlos en zijn buitenechtelijke zoon Hugo Klynstra. Ik snap ze allebei. Juist door koninklijke families, ook al regeren ze niet meer, moeten de regels van de familie worden gerespecteerd. Want die hebben eeuwenlang het lot van de familie bezegeld. Bij de Bourbon-Parma’s zijn daar vele voorbeelden van. Buitenechtelijke kinderen, huwelijken zonder toestemming – er zijn heel veel mensen die hun titel en erfrechten verloren door de strikte…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningin Máxima brengt verrassingsbezoek aan Eindhovense school

Koningin Máxima brengt verrassingsbezoek aan Eindhovense school

Leerlingen van het Summa en van het Jan van Brabant College in Eindhoven werden woensdagmorgen verrast door een bezoek van koningin Máxima. Die kwam om te leren over het 'Eigen baas'-programma dat met hulp van Qredits is ontwikkeld om studenten die ondernemer willen worden of daar meer van willen weten, op weg te helpen.


Zoals vaker bij koninklijke werkbezoeken was de komst van de koningin alleen bekend bij de schooldirectie zodat de leerlingen die in de klas een zelf gemaakt ondernemingsplan moesten aanprijzen, geen tijd hadden om zich nerveus te maken. Het maken van zo'n plan behoort tot het onderwijsprogramma, en wordt onder meer geleerd met hulp van e-learning 'Ik word eigen baas' en hulp van een ervaren ondernemer.

Máxima hoorde bij het bezoek de 'pitch' voor een online vacaturebank voor jongeren die een baantje willen. Zoiets is er nog niet voor jeugd in de leeftijd van 14 tot 18 jaar. Een andere leerling presenteerde het plan voor een chocolaterie in Roosendaal die ook chocolade 'op maat' levert, aangepast aan de wensen van de klant of de gelegenheid waarbij het cadeau wordt gedaan. Zoals dat bij gebak ook kan.

Gesprekken

Er was gekeken naar de zwakke en sterke punten van de plannen, de mogelijke concurrentie en de financiële haalbaarheid. "Er komt veel meer bij kijken dan ik had gedacht', liet een leerling weten. Uit de gesprekken kwam ook naar voren dat de scholieren op het gebied van financieel onderwijs nog wel versterking kunnen gebruiken, omdat juist bij de plannenmakerij het inschatten van financiële risico's problemen opleverde.

De koningin bracht het werkbezoek als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering, een initiatief van Economische Zaken. Máxima en het comité richten zich daarbij onder meer op het vergroten van toegang tot financiering voor startende en bestaande ondernemers.

08 juni 2016 - 15:57 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties