×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Video: Máxima even emotioneel op Bossche basisschool

Koningin geeft kindercello door voor 'Klassiek Geeft'

Video: Máxima even emotioneel op Bossche basisschool

Koningin Máxima heeft woensdagmorgen in Den Bosch het startsein gegeven voor de inzamelingsactie 'Klassiek Geeft' van NPO Radio 4. Ze deed dat door een door een luisteraar cadeau gegeven kindercello door te geven aan Rashida Damide (9). Die krijgt de komende jaren op het instrument muziekles van het Bosch Leerorkest.


"Het is heel belangrijk dat meer kinderen de kans krijgen op school muziek te spelen", aldus Máxima, die zelf als beschermvrouw en aanjager van 'Meer muziek in de klas' wil bereiken dat álle scholieren kunnen musiceren. Maar daar hebben scholen behalve enthousiaste en capabele leerkrachten ook instrumenten voor nodig. Met de inzamelingsactie wordt daaraan bijgedragen.

"Het gaat om het verzamelen voor het instrumentendepot, maar ook om geld want niet alle instrumenten die we krijgen zijn ook geschikt voor kinderen. Met geld kunnen we instrumenten kopen, en waar nodig onderhouden en repareren", zei zendermanager Marwil Straat van Radio 4 in basisschool De Kruisboelijn. Het is de derde keer dat 'Klassiek Geeft' wordt georganiseerd. Bij de eerdere acties zijn 3000 instrumenten gedoneerd en is ruim 44.000 euro opgehaald.

De koningin kreeg bij aankomst een voorproefje van de muzikale kwaliteiten van de scholieren, die voor haar onder meer een korte versie van de Bolero van Ravel speelden. 'Een speciaal lied waarvan ik altijd heel emotioneel word,' zei de koningin. Máxima woonde ook een muziekles bij. "Zingen is saai, een muziekinstrument spelen is leuker", liet een leerling weten. De koningin wilde weten of hij zelf het instrument had uitgekozen. "Nee, er waren geen andere instrumenten meer over", was het laconieke antwoord.

Bron: BuzzR
Foto: Rick Evers
25 mei 2016 - 13:23 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties