Placeholder

Wilde virtuele rit voor prins Constantijn

Prins Constantijn, de nieuwe ambassadeur voor startups, is dinsdag flink door elkaar gehusseld in Amsterdam. De prins was als voorzitter aanwezig bij Startup Fest Europe in de Beurs van Berlage en probeerde daar een virtualrealitybril uit in een speciale meebewegende stoel.

Bij het evenement worden startende ondernemers gekoppeld aan investeerders. De eerste presentatie van een startup vond nog voor de officiële opening plaats en was via de VR-bril te volgen.

Onder meer de topman van Google-moederbedrijf Alphabet, Eric Schmidt en Apple-baas, Tim Cook zullen een toespraak houden. De prins verwelkomde de aanwezigen, maar kon zich nog niet tot de hoofdgasten wenden, want die komen pas later aan.

Speciale ambassadeur

Prins Constantijn volgt Neelie Kroes op als speciale ambassadeur voor startups. De prins zet vanaf 1 juli de taken voort van Kroes, die in 2015 begon met vernieuwende startende ondernemers uit het buitenland naar Nederland te halen. Minister Henk Kamp (Economische Zaken) maakte dat dinsdag bekend.

In de afgelopen anderhalf jaar dat Kroes zich ermee bezighield, werd Nederland volgens Kamp op de kaart gezet als toonaangevend centrum voor startups.

Prins Constantijn wordt eveneens voor anderhalf jaar aangesteld. Kamp kijkt er naar uit om samen te werken met de nieuwe ambassadeur voor startups, die onder meer een actieagenda gaat opstellen om flexibel in wisselende teams te kunnen opereren.