×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

70 jaar getrouwd

Door Marc van der Linden

Op maandag 20 november zijn koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Dat wordt een platina of briljanten huwelijk genoemd. In Nederland behalen steeds meer paren deze mijlpaal. In 2016 waren er 219 paren die vierden dat zij zeventig jaar getrouwd waren, terwijl 254 paren zelfs nog langer geleden in het huwelijk traden. Die groei zal nog wel even doorzetten, want deze mensen stammen nog uit de tijd dat je gewoonweg niet ging scheiden.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koning laat zich omscholen voor Boeing 737

Groter en duurder nieuw vliegtuig

Koning laat zich omscholen voor Boeing 737

Koning Willem-Alexander krijgt vlieglessen in een Boeing 737. In 2017 laat hij zich omscholen tot 737-piloot. En dat wijst er volgens bronnen op dat het nieuwe regeringstoestel van de Amerikaanse vliegtuigbouwer zal komen, al heeft het kabinet formeel nog niets besloten.


Eerder leek het dat men al voor een Embraer had gekozen. Dit vliegtuig van Braziliaanse makelijk was lange tijd favoriet om het nieuwe regeringstoestel te worden. Maar kennelijk heeft men nu voor Boeing gekozen. Volgens Aviationwatch gaat het om een Boeing 737. 'De keuze voor een Boeing is niet de goedkoopste optie. Een vliegtuig van het type Boeing 737 -700 waarop waarschijnlijk de keuze is gevallen – KLM vliegt er ook mee – staat in de catalogus voor 78,3 miljoen dollar, zo’n 70 miljoen euro. Een Embraer 190 als alternatief kost minder dan de helft. De Boeing 737, die plaats biedt aan 110-149 passagiers, afhankelijk van de indeling, is meer dan de Fokker 70 geschikt voor langere vluchten – zij het met tussenlandingen – en kan met een groter gezelschap worden ingezet voor staatsbezoeken met alle gevolg of grotere handelsmissies,' aldus Aviationwatch. De kans bestaat overigens ook dat de staat het vliegtuig gaat huren van de KLM, al is dat op termijn waarschijnlijk geen goedkopere optie. Koning Willem-Alexander vliegt het regeringstoestel meestal als hij van en naar het buitenland vliegt. Om dat ook bij het nieuwe toestel te kunnen blijven doen, moet hij omgeschoold worden. Hij wat tot nu toe 'gastvlieger' bij KLM Cityhopper om zijn brevet voor de Fokker te behouden.

Klik hier voor het hele artikel van Aviationwatch

18 mei 2016 - 12:15 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties