Placeholder

Máxima spreekt op klimaatconferentie

Koningin Máxima heeft deze week een tripje naar Rotterdam in haar agenda staan. Daar spreekt zij dinsdag in het World Trade Centre tijdens de internationale klimaatconferentie Adaptions Futures 2016.

De koningin houdt haar toespraak als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Ze gaat in haar toespraak onder meer in op het belang van goede toegang tot financiële diensten voor mensen die getroffen zijn door bijvoorbeeld natuurrampen.

Verder is het een rustige week voor de koninklijke familie, zo blijkt uit de agenda van het Koninklijk Huis. Volgende week komen de koning en koningin wel weer volop in actie. Zo is Máxima bij de opening van het lustrumcongres van de Pensioenfederatie, bezoekt ze de start van de landelijke activiteitenweek Kansen Krijgen Kansen Pakken en doopt zij het cruiseschip ms Koningsdam.

Koning Willem-Alexander viert ondertussen het honderjarig bestaan van het Hubrecht Instituut in Utrecht en in Leiden het 250-jarig jubileum van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde.