×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Rouw, roem en royalty

Door Marc van der Linden

Als je lid bent van een koninklijke familie weet je dat je niet alles privé kunt houden. Dat is, net als bij andere bekende mensen, de prijs van de roem. Bij een zeer tragische gebeurtenis als de dood van koningin Máxima’s zusje is het geen verrassing dat het in het nieuws komt. Sterker nog, het was de Rijksvoorlichtingsdienst die het bekend maakte. De enorme media-aandacht voor deze intens verdrietige omstandigheden hoort er in onze tijd nu eenmaal bij. Maar wat doet Nederland dat respectvol…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Lof voor uitverkiezing Máxima

Lof voor uitverkiezing Máxima

Koningin Máxima krijgt uit de hele wereld positieve reacties op haar uitverkiezing door het Amerikaanse weekblad Time als één van invloedrijkste personen ter wereld.


Zo liet de president van de Wereldbank, Jim Yong Kim, weten dat haar werk voor de Verenigde Naties op het gebied van het beter toegankelijk maken van financiële diensten 'ons allemaal inspireert'.
Volgens Time heeft koningin Máxima 'haar goede kennis van zaken, politieke gewiekstheid en tomeloze energie op meesterlijke wijze gebruikt in haar rol als speciaal pleitbezorger van de Verenigde Naties'.
'Gefeliciteerd' was de reactie van het VN ontwikkelingsfonds dat wordt geleid door de Nieuw-Zeelandse oud-premier Helen Clark. Máxima wordt een 'nauwe partner' van het fonds genoemd, met wie het goed samenwerken is. Ook de organisatie 'Better Than Cash' is blij en noemde de uitverkiezing 'briljant'.
Máxima is in de top 100 ondergebracht bij de wereldleiders, met onder anderen de presidenten Barack Obama (VS), Vladimir Poetin (Rusland), François Hollande (Frankrijk), Xi Jinping (China) en Mauricio Macri (Argentinië). Op de lijst staan ook paus Franciscus, Mark Zuckerberg (Facebook), zangeres Adele en atleet Usain Bolt.
 

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
22 april 2016 - 13:45 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties