Placeholder

Koningspaar aangekomen in München

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn dinsdagavond aangekomen in München. Daar beginnen ze woensdag een tweedaags werkbezoek aan de Duitse deelstaat Beieren.

Op het programma in München staan onder meer een visite aan kunstmuseum Alte Pinakothek, het bijwonen van een seminar bij autofabrikant BMW en een ontvangst in het voormalig koninklijk paleis door de Beierse minister-president Horst Seehofer.

Het werkbezoek aan Beieren is het zevende aan een Duitse bondsstaat sinds Willem-Alexander in 2013 koning werd. Hij wil met zijn bezoeken, die steevast vergezeld gaan van economische missies, de handelsrelaties met Nederlandse grootste buurland en belangrijkste handelspartner versterken en verdiepen.

In het stadhuis van Neurenberg waren dinsdagavond de deelnemers aan de handelsmissie al bijeen voor de aftrap. VNO-NCW-voorman Hans de Boer voerde daar kort het woord. Nederlandse bedrijven in onder meer agrifood, transport en logistiek, gezondheidszorg (medische techniek en e-health), zijn meegekomen.