Placeholder

Willem-Alexander en Máxima op wellnessboot in Noorwegen

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben een paar dagen vrijaf. Voordat ze naar Duitsland gaan voor een werkbezoek, genieten ze nog even van de rust. Dat doen ze in Noorwegen, samen met vrienden Haakon en Mette-Marit.

Het koningspaar van Nederland en het kroonprinselijk paar van Noorwegen zijn in het hoge noorden van Noorwegen gezien, in Tromsø, dat ook wel het Parijs van het Noorden wordt genoemd. Het is een gebied waar de kroonprins en de kroonprinses wel eens skiënd worden gespot. Ditmaal zijn ze met zijn vieren aan boord gestapt van wellnessboot Vulkana. Het viertal is al jaren goed bevriend en zoekt elkaar ook op buiten de officiële koninklijke gelegenheden.

Eerdere bezoekers van de boot roemen de faciliteiten en het eten aan boord, maar niets kan op tegen een plons in het ijskoude poolwater na een bezoekje aan de sauna of het bubbelbad. Of de royals dat ook hebben gedaan, is onbekend. Tot op heden heeft het Noorse hof geen uitspraken gedaan over het privébezoek. In Nederland is het niet gebruikelijk dat de Rijksvoorlichtingsdienst commentaar geeft op privéreizen van het Koninklijk Huis. Vorig jaar nodigde Haakon de Zweedse kroonprinses Victoria uit voor een uitje in de regio met zijn vieren.