×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

70 jaar getrouwd

Door Marc van der Linden

Op maandag 20 november zijn koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Dat wordt een platina of briljanten huwelijk genoemd. In Nederland behalen steeds meer paren deze mijlpaal. In 2016 waren er 219 paren die vierden dat zij zeventig jaar getrouwd waren, terwijl 254 paren zelfs nog langer geleden in het huwelijk traden. Die groei zal nog wel even doorzetten, want deze mensen stammen nog uit de tijd dat je gewoonweg niet ging scheiden.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Zwolle kijkt uit naar Koningsdag

’Trots dat we de Oranjes mogen ontvangen’

Zwolle kijkt uit naar Koningsdag

De gemeente Zwolle telt met een nieuwe website af naar Koningsdag. De website koningsdag.zwolle.nl bundelt informatie over de nationale feestdag die koning Willem-Alexander en koningin Máxima met hun familieleden op 27 april meevieren in Zwolle. De komende weken wordt de website verder gevuld met informatie over de viering, praktische informatie over bereikbaarheid van de stad en het programma. De route die het koningspaar door de stad aflegt, wordt begin maart bekendgemaakt.


"Ik ben er trots op dat we de Oranjes mogen ontvangen. Deze trots wordt gedeeld in de stad, we zijn blij met het bezoek van koning en koningin en blij dat we iets van onze mooie stad en de regio aan hen en aan het land mogen laten zien", schrijft burgemeester Henk Jan Meijer op de website. "Ik nodig Zwollenaren en mensen uit de wijde omgeving uit Koningsdag mee te vieren in Zwolle. We doen er alles aan om heel veel mensen te kunnen ontvangen op die dag. We zijn druk met het voorbereiden van een afwisselend en aantrekkelijk programma, en we hebben veel te bieden."
Door de jaren heen heeft de Overijsselse hoofdstad al veel Oranjes op bezoek gehad. Stadhouder Willem V bijvoorbeeld, de prins van Oranje, bezocht Zwolle in 1766. De laatste keer dat koning Willem-Alexander in Zwolle was, opende hij het logistiek servicecentrum van Wehkamp in september 2015.
Een speciale mobiele app biedt Zwolle-bezoekers een wandelroute door de binnenstad, langs dezelfde historische locaties die de Oranjes in de afgelopen eeuwen bezochten. De app bevat unieke historische beelden van deze koninklijke bezoeken.
 

11 februari 2016 - 16:14 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties