×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Met cadeautjes naar huis

Door Marc van der Linden

Drie staatsbezoeken in één week, dat was al raar toen het bekend werd. Elk land zou ons koningspaar anderhalve dag op bezoek krijgen. Maar toen koningin Máxima afzegde na de onverwachtse dood van haar zusje en koning Willem-Alexander alleen naar Letland, Estland en Litouwen moest, werd het helemaal anders dan anders.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Máxima, Rania en Haakon naar World Economic Forum

Veel royals op deelnemerslijst jaarlijkse topbijeenkomst in Davos

Máxima, Rania en Haakon naar World Economic Forum

Met drie koninginnen en een koning wordt het een komen en gaan van royals volgende week in Davos in Zwitserland. Koningin Máxima is een van hen. Dit blijkt uit de deelnemerslijst op de website van het jaarlijkse World Economic Forum (WEF).


Namens Jordanië gaat koningin Rania. Noorwegen vaardigt kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit af. Prins Turki al-Faisal vertegenwoordigt Saudi-Arabië. Het was al bekend dat koning Filip en koningin Mathilde van België ook komen.

Máxima neemt net als vorig jaar deel aan de conferentie als speciaal VN-afgezant voor het wereldwijd verbeteren van de toegankelijkheid van financiële diensten. Máxima gaat samen met premier Mark Rutte en de ministers Jeroen Dijsselbloem, Lilianne Ploumen en Edith Schippers.

Revolutie

De topbijeenkomst voor politici, zakenlieden en andere prominenten wordt van 20 tot en met 23 januari gehouden in het Zwitserse Davos. Het Wereld Economisch Forum staat dit jaar in het teken van de economische gevolgen van de razendsnelle technologische ontwikkelingen, die worden bestempeld als 'de vierde industriële revolutie'. Daarbij wordt onder meer gesproken over de huidige problemen op het gebied van veiligheid, klimaatverandering en de zwakke economische groei.

De deelnemerslijst telt in totaal honderden namen van bekende publieke figuren, onder wie de Amerikaanse vicepresident Joe Biden, de Britse premier David Cameron, ECB-president Mario Draghi, U2-zanger Bono en acteur Leonardo DiCaprio.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
14 januari 2016 - 11:44 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties