×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

70 jaar getrouwd

Door Marc van der Linden

Op maandag 20 november zijn koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Dat wordt een platina of briljanten huwelijk genoemd. In Nederland behalen steeds meer paren deze mijlpaal. In 2016 waren er 219 paren die vierden dat zij zeventig jaar getrouwd waren, terwijl 254 paren zelfs nog langer geleden in het huwelijk traden. Die groei zal nog wel even doorzetten, want deze mensen stammen nog uit de tijd dat je gewoonweg niet ging scheiden.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Zorreguieta ook in Argentinië 'vader van'

Veel aandacht in media voor ziekenhuisopname

Zorreguieta ook in Argentinië 'vader van'

De gezondheid van Jorge Zorreguieta, de vader van koningin Máxima, wordt ook in Argentinië scherp in de gaten gehouden. Zijn val in de badkamer op zijn vakantieadres en korte ziekenhuisopname in Bariloche leidden woensdag tot berichten in de Argentijnse media.


De voormalige onderminister van landbouw onder de militaire junta is tegenwoordig ook in eigen land beter bekend als 'de vader van'. 'Internan en Bariloche al padre de la reina Máxima' kopte de regionale krant Rio Negro dan ook op de website: vader van koningin Máxima opgenomen in Bariloche.

Jorge Zorreguieta, die deze maand 88 jaar wordt, was daar naar toe gebracht vanuit Villa La Angostura, een afstand van 82 kilometer langs het Nahuel Huapi meer. De Zorreguieta's brengen sinds jaar en dag de feestdagen door in dit natuurgebied aan de voet van de Andes, waar ook Martín Zorreguieta, de broer van Máxima, woont en werkzaam is.

Beste kerstcadeau

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima komen om het jaar ook - ze waren er met hun dochters voor het laatst in 2014 en worden er dit jaar december weer verwacht. Het vorige bezoek was betekenisvol omdat vader Zorreguieta toen herstellende was leukemie, waarvoor hij in de Fundaleu kliniek in Buenos Aires werd behandeld.

Dat haar vader toen bij de kerstviering met de familie kon zijn was, zo zei Máxima, het 'beste kerstcadeau'. Zorreguieta was vorig ook weer op bezoek in Nederland, waar hij onder meer werd gefotografeerd tijdens een vaartocht met zijn dochter en kleindochters door Hoorn.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
06 januari 2016 - 16:48 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties