×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Video - Koning: 'Nederland is een land om je thuis te voelen'

Kersttoespraak van koning Willem-Alexander

Video - Koning: 'Nederland is een land om je thuis te voelen'

"Veel mensen in Nederland maken zich zorgen over de toekomst en vragen zich af hoe we onze eigen manier van leven kunnen beschermen in een wereld waarvoor we ons niet kunnen afsluiten.'' Dat zei koning Willem-Alexander vrijdag in zijn kerstrede, die gelijktijdig werd uitgezonden op onder meer NPO1, RTL4 en SBS6 en regionale tv-zenders.


"Er is in ons land nog veel werk te doen om iedereen erbij te betrekken. Sommigen voelen zich in de steek gelaten en onvoldoende gehoord. Maar ons land, onze plek in de wereld, is ons dierbaar. Nederland is een land om je thuis te voelen'', sprak Willem-Alexander.

"De complexe wereld waarin wij leven stelt ons niet voor moeilijker uitdagingen dan waarmee generaties vóór ons te kampen hadden. Natuurlijk willen we beschermen wat ons dierbaar is. We hoeven onze angst niet weg te stoppen of te ontkennen. Maar we moeten hem ook niet de teugels van ons leven in handen geven en onze samenleving erdoor laten beheersen'', sprak Willem-Alexander. Hij legde daarbij een link met het kerstverhaal: 'Weest niet bevreesd, zei de engel tegen de herders in het veld'.''

Sterk persoonlijk karakter

Hij sloot af met de woorden: "Ik wens u allen, waar u zich ook bevindt en hoe uw persoonlijke omstandigheden ook zijn, een gezegend kerstfeest".

De koning sprak de bevolking staand toe vanuit villa Eikenhorst op landgoed De Horsten in Wassenaar. Het was Willem-Alexanders derde kerstrede. De rede heeft altijd een sterk persoonlijk karakter, net zoals de toespraken van zijn moeder, prinses Beatrix, toen zij nog koningin was.

Lees hier de volledige tekst van de kersttoespraak.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
25 december 2015 - 14:06 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties