×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Prinses Margarita lief, maar streng als moeder

’Goede manieren zijn belangrijk’

Prinses Margarita lief, maar streng als moeder

Prinses Margarita vindt zichzelf een heel lieve, maar strenge moeder. “Ik geef duidelijk grenzen aan en ‘nee’ is bij mij ook echt ‘nee’, daar ben ik consequent in”, zegt de oudste dochter van prinses Irene.


“Verder vind ik goede manieren belangrijk”, gaat Margarita in een interview met Vrouw verder over haar manier van opvoeden. “Als je iemand een hand geeft, kijk je diegene ook aan en als er iemand binnenkomt, zeg je gedag. Dat soort dingen.”
De prinses zegt bovenal te genieten van haar kinderen, Julia (7) en Paola (4). “Ik vind kinderen echt het mooiste wat er is. De onschuld en verwondering waarmee ze in het leven staan, bijvoorbeeld. Als je via hun ogen naar de wereld kijkt, zie je soms dat dingen best eenvoudig in elkaar kunnen zitten.”
Margarita noemt haar dochters ‘een van de allermooiste cadeaus die ik ooit heb gekregen’, maar vindt het moederschap ook zwaarder dan ze vooraf had kunnen bedenken. “Er continu voor zorgen dat alles er voor ze is, dat alles draait en doet. Taxichauffeur spelen de hele dag. Laat ik het zo zeggen: je komt niet altijd meer aan jezelf toe.”
Julia en Paola zijn zich volgens hun moeder niet bewust van hun afkomst. “Ik praat er niet over: je moeder is een prinses. Heel soms komt het ter sprake, maar de belangstelling is vaak binnen een seconde alweer weg. Ik ben natuurlijk ook geen prinses in een roze jurk met een diadeem in het haar.”
Dat haar dochters vroegen wat ze moesten doen om ook prinses te worden, vond Margarita ‘ontzettend schattig’. “Ik heb geantwoord dat ze dan een prins moeten trouwen die hun die titel kan geven. En dat pappie geen prins is, anders waren zij ook prinses geweest. Maar ik heb vooral benadrukt dat er maar heel weinig leuke prinsen zijn en dat het veel belangrijker is dat iemand lief voor ze is.”

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: BuzzR en Reni van Maren
18 december 2015 - 09:54 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties