×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jaloers en verbijsterd

Door Marc van der Linden

Ik was met vakantie, dus ik had de berichten erover gemist. Maar toen ik afgelopen weekend het NPO Radio2-programma Wout2day van 11 april terugluisterde, viel mijn mond open van verbazing. Dj Wouter van der Goes verzorgde een rechtstreekse uitzending op NPO Radio2 vanuit Paleis Noordeinde. In zijn twee uur durende show Wout2Day nam hij de luisteraars mee in de bijzondere wereld van het Haagse paleis.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koning neemt defilé 350-jarig Korps Mariniers af

Optocht over de Coolsingel in Rotterdam

Koning neemt defilé 350-jarig Korps Mariniers af

Met een defilé op de grond en in de lucht vierde het Korps Mariniers zaterdag in Rotterdam zijn 350-jarig bestaan. Koning Willem-Alexander nam het defilé af.


Zo'n 2000 mariniers en veteranen namen deel aan de optocht over de Coolsingel. Verder reed modern, maar ook historisch materieel mee. Het luchtdefilé bestond uit zes helikopters en een C130 Hercules transportvliegtuig.

Op de grond liep ook een eenheid van de Britse Royal Marines mee. De Nederlandse mariniers werken al decennia nauw samen met hun Britse collega's. De commandant van de Royal Marines was ook aanwezig.

Lof

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie) prees de mariniers in haar toespraak. ''Zij zijn het die vaak als eerste het strijdtoneel betreden of een crisissituatie het hoofd bieden."

Zij verwees in haar toespraak ook naar de crises rond Europa zoals de oorlog in Syrië en de aanslagen in Parijs. Dat zal ons de komende jaren nog veel hoofdbrekens bezorgen, aldus de bewindsvrouw.

Het Korps blijft volgens haar een constante factor van belang. ''Op vele plekken - in binnen én buitenland - hebben zij een belangrijke bijdrage geleverd aan herstel van orde en stabiliteit. En ook in de toekomst zal veelvuldig een beroep op onze mariniers worden gedaan."

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
12 december 2015 - 19:20 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties