×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

70 jaar getrouwd

Door Marc van der Linden

Op maandag 20 november zijn koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Dat wordt een platina of briljanten huwelijk genoemd. In Nederland behalen steeds meer paren deze mijlpaal. In 2016 waren er 219 paren die vierden dat zij zeventig jaar getrouwd waren, terwijl 254 paren zelfs nog langer geleden in het huwelijk traden. Die groei zal nog wel even doorzetten, want deze mensen stammen nog uit de tijd dat je gewoonweg niet ging scheiden.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koning neemt defilé 350-jarig Korps Mariniers af

Optocht over de Coolsingel in Rotterdam

Koning neemt defilé 350-jarig Korps Mariniers af

Met een defilé op de grond en in de lucht vierde het Korps Mariniers zaterdag in Rotterdam zijn 350-jarig bestaan. Koning Willem-Alexander nam het defilé af.


Zo'n 2000 mariniers en veteranen namen deel aan de optocht over de Coolsingel. Verder reed modern, maar ook historisch materieel mee. Het luchtdefilé bestond uit zes helikopters en een C130 Hercules transportvliegtuig.

Op de grond liep ook een eenheid van de Britse Royal Marines mee. De Nederlandse mariniers werken al decennia nauw samen met hun Britse collega's. De commandant van de Royal Marines was ook aanwezig.

Lof

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie) prees de mariniers in haar toespraak. ''Zij zijn het die vaak als eerste het strijdtoneel betreden of een crisissituatie het hoofd bieden."

Zij verwees in haar toespraak ook naar de crises rond Europa zoals de oorlog in Syrië en de aanslagen in Parijs. Dat zal ons de komende jaren nog veel hoofdbrekens bezorgen, aldus de bewindsvrouw.

Het Korps blijft volgens haar een constante factor van belang. ''Op vele plekken - in binnen én buitenland - hebben zij een belangrijke bijdrage geleverd aan herstel van orde en stabiliteit. En ook in de toekomst zal veelvuldig een beroep op onze mariniers worden gedaan."

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
12 december 2015 - 19:20 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties