×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Kerstcadeaus verkopen

Door Marc van der Linden

Aan het Engelse hof worden tradities lang in stand gehouden. Een van die tradities is dat de Engelse koningin haar honderden personeelsleden met kerst persoonlijk een geschenk overhandigt. Dat was lange tijd een heel gedoe, want de ontvanger moest aangeven wat hij of zij wilde hebben en dat moest dan gekocht worden. Zo’n twintig jaar geleden besloot Elizabeth het roer om te gooien. Ze liet vanaf toen elk jaar een speciaal cadeau maken dat alleen aan het personeel gegeven werd en daardoor zeer…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Video: Aanpak klimaatprobleem prioriteit Laurentien

Prinses geïnterviewd door RTL Z

Video: Aanpak klimaatprobleem prioriteit Laurentien

Het aanpakken van de klimaatproblematiek is voor prinses Laurentien ‘haar enige opdracht’. “Als ik kijk naar mijn eigen kinderen of de kinderen waarmee we werken denk ik: jullie zijn er nog jaren. Wij hebben een morele verantwoordelijkheid naar hen toe.”


In een interview met RTL Z noemde Laurentien die verantwoordelijkheid een van haar drijfveren. De zender sprak de prinses in aanloop naar de VN-klimaatconferentie in Parijs. Laurentien is oprichter van de Missing Chapter Foundation, die kinderen een stem in de maatschappij wil geven. “We moeten ons cynisme niet overdragen”, waarschuwde Laurentien. “Daarmee horen kinderen niet op te groeien.”

Laurentien vertelde dat ze zich ‘heel erg’ bewust is van haar nietigheid. “En mijn tijdigheid hier op aarde. Hoe ouder je zelf wordt, hoe meer je dat realiseert. Maar ik sta nog middenin het leven, laat dat duidelijk zijn”, zei prinses die volgend jaar haar vijftigste verjaardag viert.

Doemdenken

Volgens de vrouw van prins Constantijn heeft haar generatie een verplichting naar de kinderen. “We zijn het aan hen verplicht om niet te blijven hangen in ‘ja maar’, ‘het kan niet’ of in een soort doemdenken. We kunnen maar één weg en dat is voort.”

Laurentien benadrukte dat ze wat de klimaatproblematiek betreft niet negatief wil denken. “Ik ben optimistisch. A omdat veel al gebeurt en B omdat het moet. Er is maar één aarde en we zijn heel hard bezig om die op te eten. Als we zo doorgaan, hebben we er wel drie nodig en dat is geen optie.”

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: Screenshot RTL Z
26 november 2015 - 10:17 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties