Placeholder

Bernhards ‘geheime dochter’ schrijft boek

In 2011 kwam naar buiten dat Mildred Zijlstra de derde buitenechtelijke dochter van prins Bernhard is. Na jarenlang gezwegen te hebben, heeft ze nu besloten haar verhaal op papier te zetten in het het boek ‘Dansen in een prinsessenjurk’.

‘Mildred Zijlstra weet al jong dat ze geadopteerd is. Ondanks dat ze een gelukkige jeugd heeft, gaat ze op zoek naar haar biologische ouders. Wie dat zijn, is een geheim dat haar adoptieouders niet willen onthullen. Na een zoektocht van meer dan dertig jaar spoort Mildred haar biologische moeder toch op en die vertelt haar direct dat ze nooit de naam van haar vader zal noemen. Mildred legt zich daar niet bij neer en speurt in de jaren daarna verder. Ze krijgt steeds meer het idee dat het een hooggeplaatste persoon moet zijn. Pas dertig jaar later komt er een verrassend einde aan de zoektocht. Haar vader blijkt prins Bernhard te zijn.’

Zo beschrijft Uitgeverij Q het boek van Zijlstra. Haar verhaal werd in 2011 al (kort) beschreven in het boek ‘De vrouwen van prins Bernhard’ van Marc van der Linden. Mildred wilde destijds één keer in de publiciteit treden en daarna haar anonieme leven weer oppakken. Na verloop van tijd kreeg ze echter de behoefte om toch nog een keer zelf haar verhaal te vertellen. Vanaf 24 november ligt haar boek ‘Dansen in een prinsessenjurk’ in de winkel.