×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jaloers en verbijsterd

Door Marc van der Linden

Ik was met vakantie, dus ik had de berichten erover gemist. Maar toen ik afgelopen weekend het NPO Radio2-programma Wout2day van 11 april terugluisterde, viel mijn mond open van verbazing. Dj Wouter van der Goes verzorgde een rechtstreekse uitzending op NPO Radio2 vanuit Paleis Noordeinde. In zijn twee uur durende show Wout2Day nam hij de luisteraars mee in de bijzondere wereld van het Haagse paleis.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Alibaba blij met komst Nederlanders

Koning sluit staatsbezoek China af

Alibaba blij met komst Nederlanders

Koning Willem-Alexander is vanuit China vertrokken naar Nederland. In Hangzhou sloot hij donderdagmorgen zijn staatsbezoek af. Met de auto had het koninklijk gezelschap de 165 kilometer vanaf Shanghai afgelegd. Onderweg werd enige vertraging opgelopen, ongetwijfeld vanwege het slechte weer. Zowel in Shanghai als in Hangzhou stortregende het.


De eindbestemming in Hangzhou was de campus van internetgigant Alibaba, een van de grootste e-bedrijven ter wereld. Onder de paraplu van Alibaba zijn tal van bedrijven en webportalen actief, van Alitrip en Alipay tot Alimama, Tmall, eTao en AliExpress. Die bedrijven bedienen allemaal een deel van de markt op internet, inclusief kredietverlening en bankieren.

Alibaba had werk gemaakt van het koninklijk bezoek en voor één dag werd de campus beheerst door de kleur oranje en mascottes met molens. Alibaba was blij met het koninklijk bezoek - koningin Máxima was vorig jaar ook al langs gekomen - maar was nog blijer dat nu Nederlandse bedrijven producten gaan verkopen via Alibaba. Daarnaast doet onder meer KLM mee aan Alitrip, waar Chinezen hun reizen kunnen boeken.

Uitleg

De koning kreeg van Alibaba-oprichter Jack Ma en van CEO Daniel Zhang eerst uitleg over het bedrijf, e-commerce en de handel met Nederland. Daarna volgde een bijeenkomst in het Auditorium, waar Ma een lofzang afstak op Nederland, en onder het toeziend oog van Willem-Alexander en staatssecretaris Sharon Dijksma werden de contracten getekend die Ahold, Attent, KLM en NBTC vooruit moeten helpen op de immense Chinese markt.

Vervolgens was het haasten naar het vliegveld Hangzhou Xiaoshan voor de KLM-vlucht naar Amsterdam. Daarmee zat Willem-Alexanders zesde staatsbezoek erop. Het volgende staatsbezoek is in maart 2016 in Frankrijk.

Foto: BuzzR
29 oktober 2015 - 10:10 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties