×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jaloers en verbijsterd

Door Marc van der Linden

Ik was met vakantie, dus ik had de berichten erover gemist. Maar toen ik afgelopen weekend het NPO Radio2-programma Wout2day van 11 april terugluisterde, viel mijn mond open van verbazing. Dj Wouter van der Goes verzorgde een rechtstreekse uitzending op NPO Radio2 vanuit Paleis Noordeinde. In zijn twee uur durende show Wout2Day nam hij de luisteraars mee in de bijzondere wereld van het Haagse paleis.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koning sluit staatsbezoek China af bij Alibaba

'Bewogen maar succesvol bezoek'

Koning sluit staatsbezoek China af bij Alibaba

Koning Willem-Alexander heeft met een bezoek aan het hoofdkantoor van de Chinese internetgigant Alibaba in Hangzhou donderdagmorgen zijn staatsbezoek aan China afgesloten. Bij Alibaba was de koning getuige van de lancering van een Nederlandse portal op de webwinkel T-mall. Daar zijn onder meer producten van Attent en Ahold te koop. Ook is Nederland nu als eerste Europese bestemming opgenomen op Alitravel, waar Chinezen rechtstreeks reizen naar Nederland kunnen regelen en boeken.


De koning was in het hoofdkwartier onderdeel van een gelikte show. Jack Ma, topman van Alibaba, was enthousiast over het nieuwe venster op Nederland, een land dat het "onmogelijke mogelijk maakt". Hij zag grote mogelijkheden met de groei van de Chinese middenklasse die over inkomen beschikt om ook in het buitenland spullen te kopen en op reis te gaan. "Nu zijn dat er honderd miljoen en straks een half miljard", aldus Ma.

China is nu nog een land dat vooral exporteert, maar in de nabije toekomst verandert dat, zei Ma. Uit Nederland willen de Chinezen graag melkpoeder hebben, maar ook tulpen, aldus Ma, "om het leven van de Chinezen gelukkiger en romantischer te maken." Daar werkt Nederland graag aan mee, zo antwoordde staatssecretaris Sharon Dijksma (Landbouw), die bij de bijeenkomst aanwezig was.

Dijksma wilde na afloop niet ingaan op vragen of ze is gepolst voor de opvolging van de afgetreden staatssecretaris Wilma Mansveld. Dat wordt niet in China, maar in Den Haag beslist, aldus Dijksma.

Foto: BuzzR
29 oktober 2015 - 09:36 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties