×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Rouw, roem en royalty

Door Marc van der Linden

Als je lid bent van een koninklijke familie weet je dat je niet alles privé kunt houden. Dat is, net als bij andere bekende mensen, de prijs van de roem. Bij een zeer tragische gebeurtenis als de dood van koningin Máxima’s zusje is het geen verrassing dat het in het nieuws komt. Sterker nog, het was de Rijksvoorlichtingsdienst die het bekend maakte. De enorme media-aandacht voor deze intens verdrietige omstandigheden hoort er in onze tijd nu eenmaal bij. Maar wat doet Nederland dat respectvol…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Teleurstelling over wegblijven Máxima

Zieke koningin niet bij ontvangst Nederlandse gemeenschap

Teleurstelling over wegblijven Máxima

Er ging een golf van teleurstelling door de rij wachtenden voor de ontvangst van de Nederlandse gemeenschap door koning Willem-Alexander toen ceremoniemeester Alle Dorhout vertelde dat koningin Máxima vanwege haar nierbekkenontsteking niet zou komen.


De hele dag was al onduidelijk of de koningin present zou bij de ontmoeting met een deel van de in China wonende Nederlanders. De Rijksvoorlichtingsdienst meldde pas enkele minuten voor het begin van de ontvangst in het Four Seasons Hotel in Shanghai dat ze afwezig zou zijn.

Degenen die waren geselecteerd om tijdens de receptie een gesprekje te hebben met de koningin, kregen nu minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) tegenover zich. Dat was een domper, zo reageerde één van de genodigden. 'Je rekent op Máxima en krijgt de minister.'

Solo-optreden

Koningin Máxima is zondag, op de eerste dag van het staatsbezoek aan China, nog wel in actie gekomen. Daarna heeft ze op het staatsbanket na alle onderdelen moeten overslaan. De Rijksvoorlichtingsdienst doet geen mededeling over het programma van woensdag. De koningin heeft dan haar enige solo-optreden van het bezoek met de opening van de tentoonstelling 'The future of fashion'.

Het programma laat niet toe dat de koning die taak overneemt. Hij heeft zelf op hetzelfde tijdstip een bezoek aan de Free Trade Zone van Shanghai op de agenda staan.

Foto: BuzzR
27 oktober 2015 - 12:46 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties