×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jaloers en verbijsterd

Door Marc van der Linden

Ik was met vakantie, dus ik had de berichten erover gemist. Maar toen ik afgelopen weekend het NPO Radio2-programma Wout2day van 11 april terugluisterde, viel mijn mond open van verbazing. Dj Wouter van der Goes verzorgde een rechtstreekse uitzending op NPO Radio2 vanuit Paleis Noordeinde. In zijn twee uur durende show Wout2Day nam hij de luisteraars mee in de bijzondere wereld van het Haagse paleis.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Willem-Alexander volgt in China spoor Beatrix

Koningspaar komende week op staatsbezoek

Willem-Alexander volgt in China spoor Beatrix

Koning Willem-Alexander heeft de herfstvakantie aangegrepen om met koningin Máxima en hun dochters naders kennis te maken met China. Een programma is niet bekendgemaakt omdat het een privéverblijf betreft, maar het stelt het koningspaar wel in staat om buiten het gebruikelijke corset van een staatsbezoek meer over het land te leren.


Willem-Alexander volgt daarmee in feite het voorbeeld van zijn ouders die in 1977 al op reis gingen naar China, dat toen nog een vrijwel voor de buitenwereld gesloten was. Dat prinses Beatrix dit communistische land bezocht, leverde haar in buitenlandse media de benaming 'de rode prinses' op.

Beatrix moest vervolgens 22 jaar wachten alvorens ze als koningin naar China kon, met niet alleen prins Claus maar ook Willem-Alexander aan haar zijde. Er was wel eerder een staatsbezoek gepland - in 1989 - maar dat werd op het laatste moment afgezegd vanwege het bloedige neerslaan van het Chinese studentenprotest.

Grote Muur

Nu zestien jaar na de visite met zijn moeder is Willem-Alexander zelf uitgenodigd voor een staatsbezoek. Dat duurt korter dan dat van zijn ouders, en kent ook minder verplaatsingen. En een vooral door de fotografen gehoopt uitstapje naar de Grote Muur, zoals het Belgische koningspaar dat eerder dit jaar tijdens een negendaags staatsbezoek wel deed, zit er niet in.

Willem-Alexander heeft de Muur in 1999 al bezocht, en hij kan de gezinsvakantie gebruiken voor de toeristische hoogtepunten en zich tijdens het zondag beginnende staatsbezoek concentreren op onder meer de handelsbevordering.

Foto: BuzzR
23 oktober 2015 - 15:01 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties