×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningspaar spreekt met oud-mijnwerkers

Tijdens streekbezoek aan mijnstreek Limburg

Koningspaar spreekt met oud-mijnwerkers

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdagmiddag in Schacht Nulland in Kerkrade een indringend gesprek gevoerd met oud-mijnwerkers van de Domaniale mijn. Die vertelden over hun jeugd en werkzame leven in de mijn, met veel persoonlijke drama's maar ook de koempel-mentaliteit van 'kan niet, bestaat niet'.


De Domaniale mijn was de oudste steenkolenmijn van Nederland die 200 jaar geleden in handen van de staat kwam. De mijn werd in augustus 1969 gesloten. In één van de oude mijnschachten is een museum en expositieruimte ingericht om de herinnering aan het mijnverleden in stand te houden. Daar nam het koningspaar een kijkje en vond ook het gesprek plaats. Aansluitend was er ook een gespreksronde over de toekomst van de streek, en de sociale en andere problemen.

Het koningspaar brengt een streekbezoek aan de voormalige Mijnstreek, waarbij ze kijken naar de overgang van dit deel van Limburg van totale dominantie van de mijnbouw naar een toekomst met 'innovatieve' nieuwe economische mogelijkheden. Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat de sluiting van de mijn werd aangekondigd.

Vanuit Kerkrade gaat het koninklijk gezelschap door naar Heerlen, waar onder meer uitleg volgt over de economische impulsen voor de tot Parkstad omgedoopte regio.

Foto: BuzzR
08 oktober 2015 - 15:23 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties