×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jaloers en verbijsterd

Door Marc van der Linden

Ik was met vakantie, dus ik had de berichten erover gemist. Maar toen ik afgelopen weekend het NPO Radio2-programma Wout2day van 11 april terugluisterde, viel mijn mond open van verbazing. Dj Wouter van der Goes verzorgde een rechtstreekse uitzending op NPO Radio2 vanuit Paleis Noordeinde. In zijn twee uur durende show Wout2Day nam hij de luisteraars mee in de bijzondere wereld van het Haagse paleis.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Mabel: 'Snel uitbannen kindhuwelijken is haalbaar'

Prinses in actie met Girls Not Brides

Mabel: 'Snel uitbannen kindhuwelijken is haalbaar'

Prinses Mabel gaat woensdag in Den Haag in gesprek met experts over kindhuwelijken. Ze hoopt dat alle meisjes op een dag zelf mogen beslissen met wie ze trouwen, net als haar eigen dochters. Dat vertelt Mabel in een interview met het AD.


Het is vijf jaar geleden dat Mabel voor het eerst stilstond bij het fenomeen kindhuwelijken. De prinses kwam erachter dat de consequenties ervan enorm zijn maar dat het nergens prominent op de agenda staat en daar besloot ze iets aan te doen met haar organisatie Girls Not Brides.

Mabel is blij met de inzet van de Nederlandse regering en ontwikkelingsorganisaties in de strijd tegen kindhuwelijken. Maar we zijn er nog lang niet, aldus de prinses. ''Het kost tijd. Maar het kan wel. Ik was afgelopen zomer in Senegal, waar meer dan 7000 dorpen besloten te stoppen met kindhuwelijken. Iedereen wordt er beter van als het stopt.''

De prinses denkt dat het haalbaar is om binnen een generatie kindhuwelijken uit te bannen. ''Ik werk toe naar de dag dat kinderen overal ter wereld net zoveel kansen hebben als mijn eigen dochters. Dat ieder meisje net als zij recht heeft op onderwijs en gezondheidszorg, en net als mijn dochters zelf bepaalt wanneer ze wil trouwen en met wie.''

Foto: BuzzR
07 oktober 2015 - 09:43 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties