×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

70 jaar getrouwd

Door Marc van der Linden

Op maandag 20 november zijn koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Dat wordt een platina of briljanten huwelijk genoemd. In Nederland behalen steeds meer paren deze mijlpaal. In 2016 waren er 219 paren die vierden dat zij zeventig jaar getrouwd waren, terwijl 254 paren zelfs nog langer geleden in het huwelijk traden. Die groei zal nog wel even doorzetten, want deze mensen stammen nog uit de tijd dat je gewoonweg niet ging scheiden.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningspaar leert in Leiden over nieuwsgierige Chinezen

In aanloop naar staatsbezoek in oktober

Koningspaar leert in Leiden over nieuwsgierige Chinezen

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdagmiddag in het Academiegebouw van de Universiteit Leiden een spoedcursus gekregen over 'China in Nederland'. Vanuit verschillende invalshoeken werd het koningspaar onder meer verteld over de positie van jonge Chinese ondernemers, het Chinese toerisme naar Nederland, en het onderwijs van Chinees op de middelbare school. Aanleiding voor de bijeenkomst is het staatsbezoek eind deze maand aan China.


Het korte programma in het Klein Auditorium begon met vijf inleidingen, waarbij met name de succesvolle Giethoornse ondernemer en hotelhouder Gabriella Esselbrugge voor veel hilariteit zorgde. Zij is de grote motor achter de invasie van Chinese toeristen in het pittoreske Overijsselse dorp. Met verve vertelde ze over de erwtensoep die haar Chinese gasten graag als ontbijt hebben, en hoe de Chinezen graag hardere bedden hebben dan Europese toeristen.

Bei Wang gaf een beeld van hoe in China tegen Nederland wordt aangekeken. De Chinezen weten dankzij hun eigen sociale media veel meer van Nederland dan over het algemeen wordt aangenomen en de onderwerpen waarvoor interesse bestaat, zijn verrassend modern en gevarieerd. Berichten over Nederland worden gemakkelijk 23 miljoen keer bekeken. "Chinezen zijn nieuwsgierig naar hoe mensen in vergelijkbare omstandigheden leven", aldus Wang.

Het koningspaar - Máxima in vuurrood, de kleur van de Volksrepubliek China die donderdag zijn verjaardag vierde - sprak daarna met verschillende genodigden over elk van de thema's. Eén van de gesprekspartners was ook Bettine Vriesekoop, de oudtafeltenniskampioene en ex-China-correspondent.

Foto: BuzzR
01 oktober 2015 - 14:50 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties