×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koning hoopt dat Soldaat van Oranje tot 2017 doorgaat

Dan kan ook prinses Ariane de musical zien

Koning hoopt dat Soldaat van Oranje tot 2017 doorgaat

Koning Willem-Alexander hoopt dat de musical Soldaat van Oranje minstens tot in 2017 te zien zal zijn. Dan heeft hij ook zijn jongste dochter Ariane de kans om de voorstelling te zien. Dat vertelde Willem-Alexander donderdagmorgen tijdens een werkbezoek aan de Stichting SeniorenStudent, die eerder dit jaar een prijs uit het Fonds Soldaat van Oranje won.


Eerder bezocht koning Willem-Alexander de musical al met zijn oudste dochters Amalia en Alexia. Voor een bezoek met zijn jongste dochter Ariane wil hij liever wachten tot ze in april 2017 haar tiende verjaardag heeft gevierd. De voorstelling is  voor jongere kinderen nog te heftig en doorgaans wordt een adviesleeftijd van 12 jaar en ouder gehanteerd.

De koning bracht het onderwerp ter sprake tijdens een werkbezoek aan de Stichting SeniorenStudent in Amsterdam. Bij dit maatjesinitiatief is een student gedurende een jaar gekoppeld, als coach, mentor of maatje aan een oudere. Samen ondernemen ze activiteiten en werken daarnaast ook aan het vergroten van de zelfredzaamheid en het sociale netwerk van de oudere. Het leren kennen van andere mensen en het bezoeken van activiteiten in de eigen buurt staan daarbij centraal. Met die insteek wil de stichting zorgen dat senioren ook na het traject minder eenzaam zijn.

Oranje Fonds

De oprichtsters van de stichting wonnen in mei 2015 een prijs uit het Fonds Soldaat van Oranje. Dit fonds is bij het Oranje Fonds ondergebracht. De prijs bekroont jaarlijks jonge mensen die, net als de Soldaat van Oranje, in actie komen om een sociaal probleem in de samenleving te lijf gaan.

Koning Willem-Alexander sprak donderdagmorgen met de oprichtsters en een viertal koppels van senioren en studenten over wat het project betekent in hun leven.

Foto: Royalty
24 september 2015 - 13:17 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties