×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koning ontvangt geloofsbrieven

Ambassadeurs Canada, Letland, Sri Lanka en Zweden op Paleis Noordeinde

Koning ontvangt geloofsbrieven

Koning Willem-Alexander heeft woensdagochtend op Paleis Noordeinde in Den Haag de geloofsbrieven in ontvangst genomen van de ambassadeurs van Canada, Letland, Sri Lanka en Zweden. Met de brieven wordt het vertrek van de vorige vertegenwoordiger gemeld en verklaard dat de brenger ervan door zijn of haar regering is aangesteld in Nederland.


Adam Maznavee Jaufer Sadiq is ambassadeur van Sri Lanka en Ilze Rüse bekleedt namens Letland een post in Nederland. Per Holmström (op de foto) is de nieuwe ambassadeur van Zijne Majesteit de Koning van Zweden en Sabine Nölke is de nieuwe ambassadeur van Canada.

De ambassadeurs arriveerden in een galarijtuig getrokken door twee paarden en werden begeleid door ruiters van de Bereden Marechaussee in ceremonieel tenue. Voor de gelegenheid werd geacht dat de nieuwe ambassadeurs zich ook in jacquet of nationale dracht staken.

Twee ereposten van de Koninklijke Marechaussee Brigade Den Haag wachtten de ambassadeurs op bij de ingang van paleis Noordeinde. Na een eresaluut van vier roffels en het volkslied van het land van de ambassadeur volgde een inspectie van de erewacht, waarna de ambassadeur met gevolg binnen mocht treden. Ook bij het vertrek van de ambassadeur kreeg deze opnieuw vier ereroffels.

Foto: BuzzR
09 september 2015 - 11:41 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties