×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Video: Belangstelling bezoek Oranjezaal overweldigend

Mogelijk duizenden mensen teleurgesteld

Video: Belangstelling bezoek Oranjezaal overweldigend

De belangstelling voor een bezoek aan de Oranjezaal in Paleis Huis ten Bosch is zo groot dat de Rijksgebouwendienst mogelijk duizenden mensen zal moeten teleurstellen. De komende twee maanden, vanaf maandag, kunnen 25.000 bezoekers terecht in de zaal.


Bij de eerste ronde waarin op internet kaarten konden worden gereserveerd waren er al 28.000 aanvragen. Bij die eerste ronde zijn zo'n 6500 entreebiljetten toegekend voor de openstelling. Die dag kunnen op internet ook weer kaarten worden aangevraagd.

In de Oranjezaal, een pronkstuk uit de Gouden Eeuw, kan het publiek steeds in groepjes van twintig voor twintig minuten onder begeleiding terecht. Er geldt zowel op het paleisterrein als in de zaal een voor de 21e eeuw bijna onmogelijke beperking: er mag niet worden gefotografeerd en dat verbod zal worden gehandhaafd, werd vrijdag gezegd toen de media een voorbezichtiging kregen. Het verbod is mede om reden van veiligheid. In de zaal zijn de schilderingen te kwetsbaar.

In goede banen

Om het bezoek in goede banen te leiden is bij de hoofdingang aan de Benoordenhoutseweg extra parkeerruimte gecreëerd en voor het paleis is een grote portakabin geplaatst als toilet- en ontvangstruimte. Vandaar uit worden de bezoekers naar binnen geleid.

De Oranjezaal is een huldeblijk van Amalia van Solms aan haar overleden echtgenoot stadhouder Frederik Hendrik en geldt als een topstuk van de Nederlandse kunst uit de zeventiende eeuw. Dat de zaal nu is te bezichtigen, heeft te maken met de verbouwing van andere delen van Huis ten Bosch, waardoor het tijdelijk niet in gebruik is als koninklijk woonpaleis en er gelegenheid is publiek toe te laten.

Foto: BuzzR - Video: © www.royalty-online.nl
04 september 2015 - 15:16 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties